Syklistene fra Oppdal sykkelklubb, CK Victoria og Trollheimen sykkelklubb fikk en skremmende opplevelse da de passerte Berkåk lørdag formiddag.

- Det skjedde så fort

Plutselig bestemte en bilist seg for å kjøre forbi en traktor i sin kjøreretning mens syklistene lå i motsatt kjørefelt. Bilen kom så langt inn i syklistenes kjørefelt at den traff den ene syklisten med speilet.

- Det skjedde så fort, ingen rakk å reagere. Jeg så ikke hva som skjedde før syklisten som lå lengst ut mot midten gjorde en brå bevegelse. Da hadde speilet på bilen akkurat kommet borti albuen hans. Han ble ikke skadd eller ustødig på sykkelen, men det var akkurat slik at han kjente en liten bevegelse, sier Andreas Welander, som er kaptein på Oppdal sykkelklubbs lag til Den store styrkeprøven.

- Kunne ha meid oss rett ned

Kjetil Sogge fikk hendelsen fanget på video ved hjelp av et hjelmkamera som var montert på sykkestyret.

- Jeg lå sist i feltet og rakk ikke å reagere. Plutselig kom det en bil midt i vår kjørebane. De av oss som lå ytterst i feltet ble rimelig sjokkert, sier Sogge.

Like før bilen passerte, beveget han seg til venstre, mot midten av kjørefeltet.

- Vi var to som lå to bak der. Han foran meg beveget seg frem i feltet, så jeg la meg til venstre. Akkurat da kom bilen imot. Den kunne ha meid oss rett ned, sier Sogge.

Flere farlige situasjoner

Sykkelturen var en treningsøkt opp mot Den store styrkeprøven som skal sykles neste uke, hvor både Oppdal sykkelklubb og CK Victoria skal delta. Turen gikk langs E6 fra Støren til Ulsberg og tilbake. Sogge filmet hendelsen med et hjelmkamera som var montert på sykkelstyret. Han forteller at det også var flere lignende hendelser under turen.

- Vi så en del stygge forbikjøringer på turen. Mest fra biler som kjørte forbi oss på strekninger med dårlig oversikt. Men dette var den verste vi så, sier Sogge.

- Opplever dere ofte slike hendelser når dere er ute og sykler?

- Jeg er fra Surnadal, vanligvis kjører jeg på mindre trafikkerte veier. Men blir det slike hendelser som dette flere ganger, må man tenke over om man skal sykle på E6 mer, sier Sogge.