Politiet ble varslet om hendelsen via luftambulansen klokken 12.46 lørdag ettermiddag., opplyser operasjonsleder Leif Berglund til adressa.no.

Lå i vannet

- Det vi vet foreløpig er at en mann er funnet i Storburusjøen ved en kantret båt. Han kan ha ligget i vannet i halvannen time, sa Berglund lørdag ettermiddag.

- Mannen ble funnet av slektninger, og han lå et godt stykke unna båten, opplyser operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt noe senere.

Det er personer på stedet som har bekreftet identiteten til mannen. Det skal ikke ha vært vitner til selve kantringen.

Adressa.no får opplyst at mannens kone var blant de første på stedet. Hun skal ha vært med på å forsøke å redde livet til mannen frem til helsepersonell kom frem.

Luftambulanse ble sendt til stedet, og det ble foretatt livreddende forsøk. Mannens liv var ikke mulig å redde. Den omkomne er i 60-årene.

Skal obduseres

Politiet var på stedet for å sikre spor og forsøke å finne ut hva som har skjedd. Også brannmannskaper og helsepersonell ble sendt til stedet.

Det er besluttet at avdøde skal obduseres.

- Han er kjørt inn til St. Olavs Hospital for senere obduksjon. Vi har imidlertid ikke mistanke om at det dreier seg om noe kriminelt, sier Mauseth.

Mannen var ute i en robåt da ulykken skjedde. Trolig var han ute for å fiske.

Mannen ble funnet i Storburusjøen lørdag ettermiddag. Foto: Kristin Evensen Giæver