Sju år gamle Sebastian Maaø Brandsø fra Trondheim er en liten nysgjerrigper og skattejeger. På lørdag tok han med seg pappa Petter Brandsø i fjøra på Kiran i Roan for å vise frem en merkelig gjenstand.

- Han hadde funnet den noen dager i forkant, men turte ikke å løfte på den. Vi undersøkte den og fastslo at det ikke var noe farlig. Vi tok den med hjem for å forsøke å finne eier, forteller pappa Petter Brandsø.

Brukt til forskning?

Den merkelige gjenstanden er mest sannsynlig en slags bøye som veier om lag fem kg og har en diameter på om lag 30 cm

- Det så ut som den hadde blitt skylt i land. Vi trodde kanskje den ble brukt til forskning, og tok derfor kontakt med Havforskningsinstituttet, men de visste ingenting om gjenstanden. Det ser ut som den har en antenne på toppen, sier han.

Markert med nummer

Syvåringen går ofte på skattejakt i fjæra når han er i Roan, hvor familien har et feriested.

- Men noe sånt hadde han ikke sett før. Vi har lagt ut bilde på Facebook, men har ikke fått noe svar ennå. Det står ikke noe info på gjenstanden, bortsett fra nummeret 494, sier Brandsø.

Dersom du vet noe om den merkelige gjenstanden som ble funnet i fjæra i Roan, ta kontakt med redaksjonen på webred@adresseavisen.no.

Sebastian Maaø Brandsø fant denne merkelige gjenstanden i fjæra i Roan. Nå vil han gjerne vite om noen savner den. Foto: PRIVAT