FosenNamsos Sjø og Kystekspressen bygger fire nye fartøy. De to største båtene skal gå på ruten mellom Trondheim og Kristiansund. Båtene har ett plan og plass til 275 passasjerer.

- Det er nytt i forhold til de båtene som går nå at de blir på ett plan, sier direktør Grete Fuglem Tennås i FosenNamsos Sjø.

Flere avganger

Den ene båten blir ferdig i mars neste år, den andre mot slutten av neste år. De nye båtene vil sammen med pendlerbåten få økt ruteproduksjon, som gjør at rutetilbudet mellom Trondheim og Brekstad blir forsterket med flere avganger per dag.

- Det trengs flere avganger på grunn av utbyggingen av flybasen på Ørland, sier Fuglem Tennås.

Ruten vil også utvides slik at den går til Fillan hver kveld.

Plass til biler

I tillegg til de to båtene som skal inn på ruten mellom Trondheim og Kristiansund, bygger de en kombikatamaran. Den settes i trafikk på ruten mellom Dyrøy og Froan.

Kombikatamaranen har plass til seks biler og 70 passasjerer, og erstatter dagens passasjerbåt.

- Det blir helt nytt rutetilbud siden også dette fartøyet kan ta med biler. Det vil gi bedre trygghet for at man får med seg bilen når man reiser, forteller Fuglem Tennås.

Fartøyet skal settes i rute i februar 2014.

Det siste fartøyet som bygges er en ny bygdebåt til Osen. Det blir ikke noen ruteendringer på den ruten når den nye båten settes i trafikk.

Denne kombikatamaranen får plass til biler. Foto: FosenNamsos Sjø