- Det arbeides iherdig for å redusere forbruket av overtid og Ambulanse Midt-Norge HF får tilført 50 millioner kroner for å dekke inn økte pensjonskostnader, sier fungerende administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Torbjørg Vanvik til Trønder-Avisa.

Tidligere er det kjent at Ambulanse Midt-Norge risikerer et avvik på 126 millioner kroner fra sine budsjettrammer. Prognosene kommer etter at Helse Midt-Norge i år overtok ambulansetjenesten, som før var underlagt flere private foretak.

LES OGSÅ LEDER: Ambulanser i storsmell

- Går ikke utover kvaliteten

Vanvik sier budsjettavviket kommer som følge av de mange oppstartsutgiftene, som ikke blir å finne i senere regnskapsår.

- Dette er blant annet en effekt av at det er investert i 60 nye ambulanser med moderne, standardisert utstyr som vil bidra til kvalitetsheving av tjenesten, forklarer Vanvik, som forsikrer at avviket ikke vil påvirke kvaliteten i ambulansetjenesten.

Overtidsproblematikk

Juni-tall forteller fremdeles at Ambulanse Midt-Norge HF har restutfordringer på 75 millioner kroner, tross kompensering for de økte pensjonskostnadene.

En utfordring er forbruket av overtid i foretakets første halvår. Det håper Vanvik å løse ved å utdanne flere vikarer.

- Helseforetaket har en betydelig økonomisk utfordring, men det er ikke aktuelt å senke kravet til kvalitet i ambulansetjenesten. Det er heller snakk om målrettet arbeid for å styrke den akuttmedisinske behandlingskjeden i regionen, sier Vanvik.