Gunnvor Bergheim mener folk som ikke kan ta vare på kjæledyrene sine, ikke burde ha dyr. Familien Bergheim har tatt til seg Stumpen. Foto: Privat

Tirsdag morgen lå en utsultet, skitten og mager katteunge i grøfta ved E6 på Melhus. Halen var brukket av og hang bare i det tynnet skinnet. Rundt munnen hadde kattungen sår.

Den ble funnet av familien Bergheim fra Melhus, som har gitt katten navnet Stumpen.

- Den lå i grøften og mjauet. Det er helt forferdelig hvis noen har kastet den ut av en bil eller bare etterlatt den ved E6, sier Gunnvor Bergheim.

- Helt forferdelig

Katten er opplært til å spise og gå på do i kasse, og familien mener derfor den må ha bodd hos mennesker før. Da de tok den inn i hus, kastet den sultne kattungen seg over maten.

- Vi har vært til dyrlegen med den og fått amputert halen. Den har fått antibiotika mot betennelse i ryggmargen og markkur, sier Bergheim.

Familien har bestemt seg for å beholde den lille kattungen, som de tror er knappe to måneder gammel.

- Nå går det veldig bra med den. Katten har kommet godt inn i familien.

Høysesong for dumping

Sommeren er høysesong for dumping av kjæledyr. For Dyrebeskyttelsen kan fellesferien være et mareritt, da de får inn et titalls dyr som har blitt etterlatt og dårlig behandlet.

- Dette mener jeg er mishandling av dyr. Hvis folk ikke kan ta vare på dem, kan de la være å skaffe seg dyr, sier Bergheim.