Kjøretøyet ligger slik til at det vil ta mange timer å fjerne det. Foto: Kim Nygård

Klokken 23.48 melder Vegtrafikksentralen at veien er helt åpnet for trafikk. Da hadde den vært åpen i ett felt i en halvtimes tid.

Vegtrafikksentralen ble varslet om hendelsen på E6 cirka klokken 16.45 tirsdag ettermiddag.

- En semitrailer har veltet og ligger på tvers på E6, sier trafikkoperatør Finn Bull til adressa.no.

Skal fjerne semitraileren

Vogntoget, som er lastet med møbler, sperrer veien. Begge kjørefeltene er stengt. Hendelsen skjedde om lag en mil sør for Støren, i Soknedal.

- Det tar minst fire timer å få fjernet kjøretøyet, kanskje lengre, sier innsatsleder Per Christiansen.

Innsatslederen opplyser at det har gått bra med de to personene i lastebilen, men at de er i sjokk. Det dreier seg om et ektepar.

- De i semitraileren hadde flaks. De kunne ha truffet en fjellvegg. Semitraileren har vinglet over en lengre strekning før den kjørte utfor veibanen og ble liggende på tvers, sier Christansen

Politiet på stedet bekrefter til adressa.no at føreren vil få førerkortet beslaglagt. Det er ikke mistanke om promillekjøring.

Stengt til midnatt

Ifølge trafikkoperatør Torgeir Nekstad ved Vegtrafikksentralen kan man ikke vente at E6 blir åpnet i løpet av dette døgnet.

- Politiet har meldt til oss at semitraileren ligger slik til at det vil ta lang tid å fjerne den. I alle fall til midnatt, opplyser han.

Det ble kort tid etter ulykken lange køer, og de strakte seg flere kilometer. Vegtrafikksentralen advarte også mot trafikale problemer som følge av uhellet.

Skilter omkjøringer

- Ved slike hendelser blir det ofte lange og trasige omkjøringer, sier Nekstad.

Anbefalt omkjøring er via E39 Orkanger og videre på fylkesvei 700/701 Rennebu-Svorkmo, eventuelt fylkesvei 30 om Røros og Tynset for de som skal kjøre Østerdalen.

Det var i kveldstimene stor pågang hos Vegtrafikksentralen.

Ville unngå kollisjon

Det var en Bring-trailer som var involvert i ulykken tirsdag. Bring er Posten Norge-konsernet sitt tilbud rettet mot bedrifter i Norden.

- Etter det vi har fått opplyst, har vår trailer kommet over i motsatt kjørefelt for å unngå kollisjon med en møtende bil. På grunn av motstridende vitneforklaringer, vil førerkortet bli rutinemessig beslaglagt inntil sjåføren vår er avhørt, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Bring.

Det blir lange omkjøringer som følge av velten.
Det har dannet seg lange køer på E6. Foto: Kim Nygård