Forrige torsdag var Tore Kristian Haugan og svigerfar Lars Mogens Stølen på et hemmelig fiskested i Trondheimsfjorden. Og fisken beit som bare det ifølge Haugan.

- Vi dro til godplassen, som vi selvsagt ikke kan avsløre, men det er mellom 50 og 70 meter dypt. Det eneste jeg vil si er at det tok 25 minutter med skjærgårdsjeep fra Frosta, sier Haugan hemmelighetsfullt.

Torsk på tolv kilo

I løpet av halvannen time med fisking så beit det hele tiden. De rakk ikke å nå bunnen før det var fullt av fisk på pilkestanga.

- Det ble mellom 40 0g 50 sei på rundt én kilo hver. Noen makreller ble det også. Dessuten fikk svigerfar en torsk på 12 kilo på samme fisketur, forklarer Haugan.

Denne dagen vartet også opp med perfekt fiskeforhold. Det var vindstille og ikke noe strøm.

- Vi måtte faktisk gi oss fordi det ble fullt i båten. Dessuten ville jo fryserne bli fulle. Det begrenser hvor mye man kan ta med hjem, sier Haugan.

- Bare slit etterpå

Selv om trondhjemmeren synes det er festlig med fiske, er det ikke like stas det som kommer etterpå.

- Moroa er jo når du fisker, etterpå er det jo bare slit. Derfor må man også være litt forsiktig med mengden, mener Haugan.

Han mener det ofte er Hitra og Frøya som blir trukket frem som fantastiske fiskeplasser, men mener at det finnes lik så flotte fiskesteder i Trondheimsfjorden.

- Det er så mange fine steder med mye fangstmuligheter. Nå blir det sei fremover i lang tid. Jeg tror det er bare seks-åringen som er litt misfornøyd med det, sier Haugan.

Tore Kristian Haugan forteller om en fantastisk fisketur i Trondheimsfjorden forrige uke. Foto: privat
Lars Mogens Stølen fikk en tolv kilo tung torsk på fisketuren. Foto: privat