Siste klokken 20.34: Sørtrønder omkom

Klokken 12.14 torsdag frontkolliderte en personbil med en semitrailer på E39 inne i Storsandtunnelen. Kollisjonen førte til at semitraileren begynte å brenne. Føreren av personbilen omkom mens semitrailersjåføren kom seg ut av tunnelen.

Omkomne er en mann i 20-årene fra Sør-Trøndelag. Politiet arbeider med å varsle mannens pårørende om ulykken torsdag kveld.

Frakter kjøretøyene vekk

I hele ettermiddag har det blitt foretatt tekniske undersøkelser inne i tunnelen. I sekstiden var undersøkelsene ferdige.

- Vi jobber nå med å fjerne semitraileren og personbilen fra tunnelen. De fraktes vekk, men det skal fortsatt gjennomføres undersøkelser av dem, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge politiets innsatsleder ved Storsandtunnelen, Arnt Johansen, ble avdøde hentet ut like før klokken halv sju.

Etter at kjøretøyene er fjernet, vil politiet trekke seg tilbake fra stedet. Tunnelen leveres over til Veitrafikksentralen. Da skal det gjennomføres nye undersøkelser.

- Man må sjekke at tunnelen er trygg. Det skal være en del ødelagt inventar der. Samtidig må det også gjøres rent etter brannen, sier Kimo.

Skal avhøre sjåføren

Semitrailersjåføren ble fraktet til St. Olavs Hospital for legesjekk. Han skal ha hatt mye sot i ansiktet da han ble observert til fots. Mannen, som er polsk statsborger og 45 år, blir liggende på sykehuset gjennom natten.

- Vi skal ha en prat med ham i morgen, med tolk, sier operasjonslederen.

Politiet håper at samtalen med sjåføren skal gi mer informasjon om kollisjonen. Det skal ikke ha vært mange vitner til dødsulykken. Ifølge Kimo skal det heller ikke ha blitt holdt spesielt høy fart da sammenstøtet skjedde. Fartsgrensen i tunnelen er 80 km/t.

Brannen kollisjonen skapte, ble slukket klokken 13.25. Fem minutter senere var hele tunnelen gjennomsøkt. Det ble ikke funnet andre skadde eller omkomne.

Storsandtunnelen er 3653 meter lang og er den lengste av tunnelene mellom Klett og Orkanger.

Krimteknikere på vei inn i tunnelen sammen med Statens vegvesens ulykkesgruppe. Foto: BIRGER RINGSETH
I sekstiden kom Viking til stedet for å fjerne ulykkesbilene. Foto: PÅL SOLBERG
Det kom røyk ut av tunnelen. Foto: Sophie Bergersen