Lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen, forteller til adressa.no at de setter inn ressurser for å finne eieren av hunden som fredag ble funnet i Trondheimsfjorden.

Det var Helge Grønningen som fredag oppdaget buret med den døde hunden. Han dro buret på land og varslet politiet.

Undersøkes av veterinær

- Hunden er sendt til undersøkelse ved Veterinærinstituttet for å klarlegge hva som har skjedd. Vi har iverksatt etterforskning og vil få klarhet i saken, sier lensmann Eriksen til adressa.no.

Politiet håper i det lengste at undersøkelsene skal gi svar på hvem som eier hunden. De ønsker også svar på om hunden var død i det den ble sluppet i vannet.

- Dersom dette er måten de har valgt å avlive en levende hund så er det totalt uakseptabelt. Det samme gjelder om hunden er død på forhånd, og en kvitter seg med dyret på en slik måte, sier Eriksen.

Ble satt ut

Hun sier at saken er enestående for lensmannskontorets vedkommende, men kjenner til saker fra andre distrikter med enkelte likhetstrekk.

Inne i buret lå det et pledd, og hunden var bundet fast i buret. Grønningen ble helt satt ut av funnet.

- Jeg ble satt ut til og begynne med. Jeg trodde ikke at det var en ekte hund. Den er oppblåst og ser kompakt ut, fortalte Grønningen til adressa.no.

- Hjerterått

Dyrebeskyttelsen karakteriserte funnet som grusomt og hjerterått, og reaksjonene fra adressa.nos lesere har heller ikke latt vente på seg.

«Det er en stakkars hund. HVEM har hjerte til å gjøre det her?! Den/de som står bak det her mangler sjel, hjerte og hode å tenke med.. Det her burde ikke skje..» skriver Maria i kommentarfeltet til den forrige artikkelen.

«Extraterrestre»  raser mot funnet:

«Finnes ingen TVIL i min sjel om at MENNESKET er det mest GRUSOMME "dyret" av alle raser her på kloden. JEG blir SJUK !!»