- Det nye selskapet Noryards er allerede opprettet. Selskapet er nå i full gang med innsalg av nye kontrakter. Fra nyttår overtar Noryards alle ansatte på Bergen Group Fosen. Samtidig får det nye selskapet oppdraget med å sluttføre alle kontraktene som er på Fosen i dag, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group.

Salg sluttføres ved nyttår

Når salget av Bergen Groups skipsdivisjon er sluttført ved nyttår, vil Bergen Group og ukrainske Calexco eie hver sin halvdel av det nye selskapet Noryards.

”Alle eksisterende skipsbyggingsprosjekter i Bergen Group vil fra samme dato ferdigstilles av NorYards AS gjennom en serviceavtale som sikrer avtalt kvalitet og leveringstider”, heter det i en pressemelding fra Bergen Group.

- Større sjanse for nye kontrakter

Nordyards holdt denne uken sin første generalforsamling. Styret består av tre representanter fra Bergen Group og tre fra ukrainske Calexco. Mr. Sutharshan Tharmaratnam er utnevnt til styreleder. Han er finansdirektør i Brian Chang Holdings Limited, som representerer den største nåværende aksjonær i Bergen Group. Konsernets to øvrige styrerepresentanter i NorYards AS er Magnus Stangeland og Oddvar Stangeland. Ukrainske Calexco er representert i styret med Mykola Kuzmenko, som er leder av representantskapet i Zaliv Shipyard, samt Yuri Rioneli og James Henry Merrick.

- At Bergen Group Fosen skifter navn til Noryards Fosen får ingen umiddelbar praktisk betydning for de ansatte på verftet i Rissa utover at de får ny logo og nye kjeledresser. På sikt tror vi at det nye selskapet og det nye eierskapet øker Fosen sine muligheter for nye og spennende kontrakter, sier kommunikasjonsdirektør Risnes i Bergen Group.