Norges største busselskap med om lag 3300 busser lover å gjøre veiene tryggere. Sertifiseringsprosessen er gjennomført i Nettbuss Midt-Norge AS, som har virksomhet i Trøndelag og Møre og Romsdal. Teknologisk Institutt har stått for den formelle sertifiseringen av Nettbuss, skriver selskapet i en pressemelding.

- Kan forebygge alvorlige ulykker

- Sertifiseringen er en milepæl i vårt arbeid for økt trafikksikkerhet. Vi har nå et konkret styringssystem på plass for å forebygge alvorlige hendelser i trafikken, sier administrerende direktør Snorre Furberg i Nettbuss Midt-Norge AS i en pressemelding.

Nettbuss er det første selskapet i Skandinavia som har blitt sertifisert i henhold til den nye ISO 39001-standarden.

Ønsker å være nyskapende

- Nettbuss har om lag 3300 busser på skandinaviske veier daglig, og kjører over 192 millioner kilometer årlig. Med en så stor virksomhet er vi nødt til å ha et kontinuerlig fokus på forbedringer. Våre 133 millioner passasjerer skal være sikre på at vi har deres og øvrige trafikanters sikkerhet i høysetet. Ved å sertifisere oss innen trafikksikkerhet sender vi ut et klart signal om vi tar vår visjon om å være ledende og nyskapende på alvor, sier konsernsjef Arne Veggeland i Nettbuss.

Nå skal alle Nettbuss-selskaper sertifiseres innen trafikksikkerhet så snart som mulig.

- Vi gleder oss over den første akkrediterte trafikksikkerhetssertifiseringen i Skandinavia, og ser frem til at hele vår virksomhet oppnår tilsvarende status, sier konsernsjef Veggeland.