Politiet kom til stedet og fant en død person. Foto: MORTEN ANTONSEN

Politiet antar at ulykken har funnet sted mellom klokken 19 og 20 torsdag kveld.

Det var personer som bor i området som fant mannen, og som varslet politiet rundt klokken 21.45. Mannen lå på et jorde like ved veien, mellom 500 meter og én kilometer bortenfor Nypvang skole på Leinstrand.

Politiet gikk klokken 01.45 ut med en etterlysning av føreren av en Toyota Rav4. De ønsker kontakt med føreren i forbindelse med dødsulykken.

- Det er funnet bildeler på stedet som er forenlig med en slik type bil, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har foreløpig ikke formening om hvilken farge det skal være på bilen, men håper å få klarlagt det i løpet av fredagen. De mener imidlertid at det skal dreie seg om en bil fra tidsrommet 2001-2006.

- Påkjørt

Alle nødetater ble sendt til stedet etter at politiet fikk melding om funnet. Etter at det ble konstatert at mannen var død, ble et område på noen hundre meter sperret av og krimteknikere sendt inn. Vegvesenets ulykkesgruppe har også vært på stedet.

Politiet mener det dreier seg om en påkjørsel.

- Spor på stedet viser at det kan være snakk om en påkjørsel, sier innsatsleder Per Ivar Olsen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Hvilke spor er det snakk om?

- Det er blant annet funnet lykteglass og en del andre bilting som gjør at vi tror dette er en påkjørsel, forklarer Olsen.

- Har dere fått inn mer informasjon om bilen?

- Vi er ikke 100 prosent om vi leter etter bil heller foreløpig, det vil vi få bekreftet av spor på stedet, sier Olsen.

Leter etter bilfører

Politiet etterlyser altså føreren av en Toyota Rav 4. En modell fra 2001-2006. Det er ingen vitner til hendelsen som har tatt kontakt, og politiet ber derfor om tips.

- Vi ønsker tips fra publikum som har vært i området rundt Nypvang skole fra klokken 19 - 20, sier operasjonsleder Rune Brandmo til adressa.no like etter midnatt.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

- Vet dere i hvilken retning bilen har kjørt?

- Det har jeg ikke oversikt over per nå. Det kan hende teknikerne på stedet har mer om dette når de kommer tilbake, sier Brandmo.

Trapper opp etterforskningen

Krimteknikerne har gjort seg ferdig på ulykkesstedet, men politiet har rundt midnatt trappet opp etterforskningen av saken.

- Vi har fått bistand fra stab, noe som betyr at vi har flere etterforskere her pluss etterretning som hjelper oss med etterforskningen utover natten, sier Brandmo.

- Hvordan etterforsker dere saken konkret ut over natten?

- Vi skal samle og systematisere alle tipsene vi har fått og gå gjennom passeringer på bomstasjoner i området, forteller Brandmo.

Han forteller at søket etter bilen foregår i hele Sør-Trøndelag.

- Alle patruljer er varslet både i dette distriktet og nabodistriktet, sier Brandmo.

Fraktet bort

Like etter at politiet kom til stedet ble veien, fylkesvei 707 mellom Klett og Flakk, sperret. Den åpnet igjen i løpet av natta. Avdøde ble fraktet vekk fra stedet etter midnatt.

Politiets krimteknikere og Vegvesenets ulykkesgruppe ble sendt til stedet etter at mannen ble funnet død. Foto: Jonas Bjørkli
Innsatsleder Per Ivar Olsen. Foto: Jonas Bjørkli