Politiet bekrefter at en hund brant inne da et hus i Lensvik brant forrige helg.

En 32 år gammel mann er mistenkt for å ha tent på huset og for å ha truet en eller flere beboere i huset med kniv. Blant beboerne var mannens tidligere samboer, som han også har et barn med.

Politiet kan ikke si hvem som eide hunden som brant inne, men bekrefter at den tilhørte en av dem som bodde i huset. Det bodde to familier i forskjellige deler av huset.

Nye avhør

I løpet av torsdag avholdt politiet nye avhør med de fornærmede i saken.

- Vi mener vi har oversikt over de faktiske forhold i saken, men vi ønsker å få avklart en del detaljer. Vi vil etter hvert lage en tidslinje over hendelsesforløpet, forteller lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eldegard Eriksen.

- Vet dere hvordan de fornærmede har kommet seg ut av huset og om de har kommet seg ut før huset tok fyr?

- Det er noe av det vi har forsøkt å kartlegge. Men vi ønsker ikke å si mer om hendelsesforløpet før vi har avhørt den siktede, sier Eriksen.

Den siktede 32-åringen er nå innlagt på Østmarka sykehus. Politiadvokat Sigbjørn Oldren opplyser at mannen neppe vil bli avhørt torsdag.

Mulig brennbar væske

Politiet i Lensvik har også fått bistand fra Kripos, som har vært inne på åstedet med hunder. Disse skal ha gjort et funn av en eller flere brennbare væsker.

- Ofte kan det være naturlig at det er brennbare væsker i et hus, og vi vet ikke hvilken væske det er snakk om. Videre etterforskning vil vise hvilken væske det er, sier Eriksen.

- Vet dere hvor brannen startet?

- Det forsøker vi å finne ut av. Vi undersøker også om den kan ha startet flere steder samtidig, sier Eriksen.

32-åringen som politiet mistenker å stå bak brannen og truslene ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for trusler med kniv og grovt skadeverk. Han er også siktet etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme fra to til inntil 21 års fengsel.

SE INTERVJU: - Fikk melding om at en person hadde tent på et hus