Mannen er en av de syv tiltalte i hovedforhandlingen etter Operasjon Gilde. 39-åringen ble tirsdag navngitt av en 44-åring som i årevis hadde en dopingfabrikk i garasjen.

- Kompisgjeng

39-åringen måtte torsdag formiddag tåle en rekke spørsmål om de seks han er tiltalt sammen med. Ifølge 39-åringen, er de en kompisgjeng.

Statsadvokat Unni Sandøy lurte på hvorfor han fortsatt hadde mye kontakt med mange av mennene etter 2008, da 39-åringen selv skal ha gått ut av dopingbransjen. Aktoratet mener de syv tiltalte har utgjort en organisert kriminell gruppe i Trondheim.

39-åringen skal ha visst at enkelte av mennene var involvert i produksjon og salg av doping etter at etter eget utsagn sluttet.

- Jeg skjønner at du vil at jeg skal si at jeg burde ha kvittet meg med kompisgjengen min, men det valgte jeg å ikke gjøre, sier 39-åringen i retten.

Kjenner ikke Dracula

I tiltalen mot mannen går det frem at påtalemyndigheten mener at 39-åringen fortsatte å medvirke i det angivelige dopingnettverket helt frem til 2012. Han nekter for dette, kjennskap til dopingbørsen Anabolic Forums og for å tilhøre en organisert kriminell gruppe.

Under utspørringen måtte han svare på konkrete spørsmål om han kjente til ulike dekknavn brukt i e-poster i det angivelige dopingnettverket. Blant disse var merkelig klingende navn som Dracula, ninja, Onkelskrue, Rotta og Boss.

- Nei. Nei. Nei. Nei, sa 39-åringen.

21 ganger ble det nei på spørsmål om dekknavn. Selv har han erkjent at han kalte seg Polargiant.

Onsdag la politiet frem e-poster i retten som viste kommunikasjonen mellom Polargiant og 44-åringen kjent som trykkern. Her ble dopingregnskap, mengder og virkestoff diskutert.

- Hvorfor Polargiant? ville statsadvokat Sandøy vite.

- Jeg var fra nord og var stor. Brukte det på amerikanske diskusjonsforum, svarte 39-åringen.

Statsadvokat Sandøy fortsatte med å spørre mannen om hvorfor han hadde så mange forskjellige e-postkontoer. 39-åringen forklarte at de enkelte utløp etter en tid og han derfor opprettet nye.

Fikk helseproblemer

Statsadvokaten ønsket å snakke om mannens holdninger. 39-åringen fortalte retten litt om ulike typer steroider. Han sa han hadde brukt doping mellom 1998 og 2008 og beskrev tidligere på dagen at han fikk helseplager. Men misbruket fortsatte.

- Hva med bivirkninger. Tok du noe for å påvirke det? Spurte Sandøy

- Ja, jeg tok legemidler til tider. Enkelte tar brystkreftmedisin for å motvirke bivirkninger.

I retten fortalte 39-åringen om at han hadde en alvorlig sykdomsperiode i 2004. Han fikk klar beskjed av legene om at helseplagene skyldes dopingmisbruk. Etter at han kom ut fra sykehuset begynte imidlertid produksjonen av doping i 44-åringens garasje.

- Hvorfor produserer du selv doping etter å ha hatt alvorlige helseproblemer? Spør statsadvokaten.

- Det tenker jeg også nå: Hvordan kunne jeg? På den tiden det skjedde, var jeg i en boble. Jeg benektet at helseproblemene skyldes doping.

Gjemte doping i skapet

Statsadvokaten sa hun opplevde at 39-åringen tok avstand fra doping under tingrettsdommer Liums utspørring tidligere torsdag. Han hevdet i retten at dopingbruken opphørte i 2008.

Likevel ble mannen tatt med 50 ampuller flytende doping i skapet da politiet kom på døra i februar 2012. Det var et resultat av et veddemål med en kamerat, om å komme i best form til sommeren forklarte 39-åringen for retten.