I 1994 begynte mannen med steroider, som elev på videregående. I 2012 kom politiet på døra hans og fant utstyr fra Norges største dopingfabrikk.

- Jeg tok pillepressa med hjem, men det skulle jeg aldri ha gjort, sa 34-åringen i retten torsdag.

Da mannen ble pågrepet lå pillepressa skjult i en krypkjeller under boligen hans. Etterforskerne mener maskinen har blitt brukt til å produsere millioner av dopingtabletter i en garasje i Trondheim.

Fjernet bevis

34-åringen er den eneste av de syv tiltalte som ikke anklages for organisert kriminalitet.

Mannen skal imidlertid ha bidratt til virksomheten i det angivelige dopingnettverket i Trondheim ved å fjerne pillepressa fra «trykkern» (44) etter forespørsel fra en annen antatt hovedmann, en 39-åring, i løpet av 2012.

- Jeg fikk ikke betaling for det, forklarte 34-åringen i ettermiddag.

39-åringen ble pågrepet i februar da politiet gikk til aksjon mot en rekke personer i Trondheim. Etter at han kom ut fra flere uker i varetekt skal han ha bedt 34-åringen om å fjerne pillepressa. 34- og 39-åringen har vært nære venner i årevis.

Statsadvokat Unni Sandøy viste til avhør hvor 34-åringen forklarte at han hadde fått steroider som betaling for å fjerne utstyret.

- Det sa du tre ganger, påpekte hun.

- Det fant jeg opp. Jeg tenkte dere trodde jeg hadde holdt på med pillepressa. Det er det jeg sier i dag som er riktig.

Nekter for trusler

34-åringen skal også ha truet en nordtrønder som er siktet i en annen del av Operasjon Gilde, ifølge påtalemyndigheten.

34-åringen skrev følgende melding til ham på Facebook:

«Husk at du selv bestemmer hvordan du skal ha det»

Meldingen skal ifølge påtalemyndigheten ha ført til at nordtrønderen har sluttet å forklare seg for politiet. 34-åringen nekter for trusler.

- Setningen jeg skrev, bruker jeg på meg selv og eget selvbilde. Jeg visste han hadde det kjiipt.

- Så dette var det motsatte av en trussel, skjøt tingrettsdommer Rune Lium inn.

- Det var helt det motsatte av en trussel. Jeg tenker akkurat sånn nå her jeg sitter, svarte den tiltalte.

34-åringen er tidligere ilagt samfunnsstraff. I 2011 mente Sør-Trøndelag tingrett at han var sendt til en tatovør for å kreve inn penger på vegne av den antatte lederen av Hells Angels i Norge, Leif Ivar Kristiansen.

Brukte doping på videregående

34-åringen forsøkte selv å lage doping. Han fikk utstyr og virkestoff fra nordtrønderen han senere skal ha truet. Ifølge 34-åringens forklaring, var han ikke spesielt talentfull som produsent.

- Jeg fikk en bruksanvisning, men det ble helt mislykket. Jeg måtte bruke støvsugeren for å lage dopingen. Filteret i støvsugeren smeltet og glassene var ubrukelige, sa han.

Rettens aktører humret over forklaringen om bruken av rengjøringsredskapet.

- Det er jo veldig uhygienisk, medga 34-åringen.

Tidligere på ettermiddagen fortalte 34-åringen at han hadde brukt doping mer eller mindre sammenhengende siden han som 17-åring gikk på videregående. Der fikk han hjelp av kamerater for å begynne med steroider. Midlene ble satt i baken.

- Jeg turte ikke sette sprøytene selv, så jeg måtte dra ned buksa og få de andre til å gjøre det.

34-åringen var den siste av de syv tiltalte som forklarte seg. Mandag begynner påtalemyndighetens bevisførsel.

I 2012 fant politiet pillepressen fra dopingfabrikken til den 44 år gamle «trykkern.» Da var den hentet av en medtiltalt som skjulte den under huset sitt. Foto: Politiet