Bildet er tatt av en av personene som var med på skøytedagen på Litjvatnet på Frøya.

Brannvesenet på Frøya har opplyst overfor adressa.no at brannen, som nå har ført til at flere hundre personer er evakuert og fortsatt ikke er under kontroll, startet nettopp ved Litjvatnet rundt klokken 11 onsdag formiddag.

TV 2 skrev onsdag at brannen kan ha startet på grunn av at barn som deltok på skoleturen lekte med lighter og hårspray.

Adressa.no har vært i kontakt med en foresatt til et av barna som var på skøytedagen. Barnet skal ha bekreftet overfor den foresatte at brannen ved vannet startet som følge av at enkelte barn lekte med lighter og hårspray på stedet.

Det var flere klassetrinn med på skøytedagen.

Se vår direktesending fra Frøya her.

Har fått krisehjelp

Rådmann i Frøya kommune, Svanhild Mosebakken, bekrefter at det har vært skolebarn på tur i området hvor brannen herjer onsdag.

Hun vil ikke spekulere i brannårsak, men forteller at barna som var på turen ble mottatt av kommunens kriseledelse da de kom hjem fra turen.

- Kriseledelsen er på plass for alle som kan trenge det. Barna ble tatt vare på av kriseledelsen tvert de kom hjem fra tur. Tilbudet er også opprettet for alle innbyggerne i kommunen, sier Mosebakken.

Torsdag vil flere skoler være stengt i kommunen.

- Det er ikke nødvendigvis fordi at skolene er truet av flammene, men fordi vi vil være i beredskap. Skolene holder likevel åpent for mottak, slik at foreldrene skal komme seg på jobb, forteller Mosebakken.

- Prioriterer ikke etterforskning

Politiet sier at de er kjent med opplysninger om at brannen skal ha startet under en klasseutflukt, men foreløpig ikke gjennom annet enn mediene.

- Vi registrerer at pressen har lagt ut slik informasjon, men har ikke fokus på etterforskningen nå, fordi vi må konsentrere oss om redningsaksjonen, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Dette bildet, som er tatt av en av personene som deltok på en skoletur onsdag, har blitt spredt via sosiale medier.