Dette bildet, som er tatt av en av personene som deltok på en skoletur onsdag, har blitt spredt via sosiale medier.

Politiet har avhørt ansatte ved Sistranda barne- og ungdomsskole på Frøya etter den voldsomme brannen tidligere denne uka.

- Noen av elevene har vært uforsiktige, og de har lekt med åpen ild. Det er årsaken til brannen sier lensmann Inge Dahlø ved Frøya lensmannskontor til adressa.no fredag ettermiddag.

Fem trinn fra skolen, første til femte trinn, samt sjuende klasse, hadde skøytedag på Litjvatnet da noen av elevene ikke klarte å dy seg.

- Noen av elevene falt for fristelsen, sier Dahlø.

Fikk advarsel i forkant

Adressa.no har vært i kontakt med en foresatt til et av barna som var på skøytedagen. Barnet skal ha bekreftet at brannen ved vannet startet som følge av at enkelte barn lekte med lighter og hårspray på stedet.

- Dette har ikke vi fått bekreftet, sier Dahlø, som heller ikke ønsker å gå nærmere inn på hvor gamle de involverte elevene er.

- Det ble sagt veldig tydelig fra på forhånd om at bruk ild og åpen flamme var strengt forbudt. Dagen før ble det lagt ned bålforbud i kommunen, sa oppvekstsjef i Frøya kommune, Roger Fredheim, til adressa.no i går. Skolen hadde også sagt til elevene at det ikke ville være noe bål på skøytedagen på grunn av skogbrannfaren.

- Vi har snakket med skolen og en del av de ansatte som var til stede. De forteller at brannen hadde ikke spredd seg langt da de oppdaget den, men da var det allerede for sent, sier lensmannen.

Brannen spredde seg raskt, og flammene la mellom 10 og 12 kvadratkilometer terreng i aske. Ansatte ved skolen forsøkte å slukke brannen, men det var til ingen nytte. Brannvesenet ble varslet med en gang da brannen ble oppdaget.

Under kriminell lavalder

Ti til tolv voksne og rundt hundre barn deltok på skøytedagen som ble raskt avsluttet. De største elevene hjalp de minste av med skøytene, og i løpet av 25 minutter var alle elevene tilbake på skolen 1,5 kilometer unna. Samtidig var brannvesenet på vei inn i området.

Dahlø ønsker ikke å spekulere i hva som blir konsekvensene for de involverte.

- De er under kriminell lavalder, men det er ikke opp til meg å vurdere om det blir noen straffeforfølgelse. Saken er ikke ferdig etterforsket, understreker han.

Lensmannen regner med at saken kan være ferdig etterforsket i løpet av neste uke. Da vil saken bli oversendt politijurist, og vedkommende vil ta en avgjørelse om noen skal straffeforfølges.

Ingen bygg brant ned

Til tross for at brannen rammet et stort område, er det foreløpig ikke registrert noen store materielle skader.

- Så langt har vi ikke funnet noen brannskadde bygninger i det hele tatt. Ved hjelp av helikopter har vi sjekket ut to hytter som sto utsatt til, men de klarte seg.

Brannen ble meldt til ved 11-tiden om formiddagen ondsdag, og spredde seg svært raskt i det tørre terrenget. Brannmannskapene kjempet i et over døgn for å få slokket flammene.

Ingen personer kom til skade i brannen.