AtB har måttet tåle mye kritikk om sene busser, kansellerte avganger og dyre billetter i kollektivtraffikken den siste tiden.

Dette har to jenter fra Orkdal videregående skole laget sang av.

«Shame on AtB»

Nina Simonsen og Mona Neeraas har tatt melodien fra Taylor Swifts megahit «I Knew You Were Trouble» og laget en egen låt med navnet «Shame on AtB».

Der får vi høre tekstlinjer som «The name is AtB, but it's more like AV Å TE» og «Now I'm waiting for a bus that never comes».

Begge går tredjeåret på musikklinja på Orkdal videregående skole, og tar daglig bussen mellom Orkanger og Fannrem.

Ideen om sangen kom - ikke uventet - på bussholdeplassen.

- Det hele startet med at vi sto og ventet på bussen, som nok en gang var forsinket. Derfor fikk vi ideen om å lage en sang om dette, sier Mona Neeraas.

Setter pris på tilbakemeldingene

Musikkvideoen har i skrivende stund 8755 visninger på YouTube, og er dermed ikke helt på nivå med Ylvis sin «The Fox». Likevel er Neeraas glad for tilbakemeldingene de har fått.

- Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger – både fra ukjente i kommentarfeltet på YouTube og fra venner. Dette setter vi selvfølgelig stor pris på, forteller Neeraas.

AtB positiv

Boreal er selskapet som kjører ruten mellom Fannrem og Orkanger for AtB. Daglig leder Eirik Rambech-Knoff ønsker ikke å kommentere saken overfor adressa.no.

I AtB er stemningen helt annen. De har selv delt videoen på sine Facebook-sider, og de elsker sangen.

- Vi synes sangen er meget bra laget, og at det er en humoristisk måte å fremstille problemet på, sier Grethe Opsal, markedssjef i AtB.

Opsal forteller videre at det har vært noen problemer med strekningen Orkanger - Fannrem.

- Det har vært utfordringer med tanke på skoleskyss i området i høst, men ut ifra de tilbakemeldingene vi har fått skal dette fungere bra nå. Vi beklager selvfølgelig de ulempene dette har hatt for våre kunder gjennom høsten, sier hun.

Opsal forteller at de ikke er vant til slike tilbakemeldinger fra kundene.

- Det er nok ikke så ofte vi får innspill fra kundene formidlet på denne måten. Vi vet for øvrig at AtB blir brukt i enkelte revyinnslag rundt omkring i fylket, sier markedssjefen.

Hun legger til at de setter pris på alle tilbakemeldingene de får - enten de formidles på den ene eller den andre måten.

Nina Simonsen (t.v) og Mona Neeraas er jentene bak AtB-sangen. Foto: Privat