De fire kameratene var på vei til Oppdal mandag ettermiddag, da de så at vogntoget som lå foran dem kjørte vinglete.

– Av natur er jeg veldig glad i å filme, så vi var raskt oppe med kameraet da vi skjønte at noe kunne skje, sier én av de fire kameratene til adressa.no.

Han sier at sjåførene kuttet svingene, og på et tidspunkt var hengeren langt ute på veiskulderen. Kameratene tenkte at han kunne kjøre av veien eller komme over i motsatt kjørebane, og sier at de ville ha videobevis hvis noe skjedde.

Og da vogntoget kjørte inn i Bratlitunnelen like nord for Støren, gikk det nesten galt.

– Han sneiet taket i tunnelen, og det gnistret skikkelig, sier han som filmet.

Ringte politiet

Rett etter hendelsen ringte de politiet for å tipse om hva som hadde skjedd. Da fikk de beskjed om å holde god avstand og følge med videre, opplyser han.

– Vi tror han fikk seg et lite sjokk da han traff taket, for han begynte å holde fartsgrensen. Han svingte av ved en bensinstasjon på Berkåk, og da fulgte vi ham ikke lengre, sier han.

Ifølge kameratene var det et norskregistrert vogntog.

Kontaktet firmaet

Operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at de fikk melding om et vinglete vogntog klokka 17.03. Innringeren lå like bak vogntoget som kjørte sørover på E6 ved Støren.

– Melder fortalte at kjøretøyet kjørte så langt ut mot siden at hengeren traff tunneltaket, sier Handegard.

Politiet kontaktet firmaet som eide hengeren, og fikk kontaktinfo på sjåføren.

– Vi snakket med sjåføren som hevdet at han ikke hadde merket at han hadde vært borti noe tunneltak. Han fortalte at han kan ha vært borti fortauskanten i tunnelen. Han stoppet på Berkåk og gikk over kjøretøyet, men fant ingen skade, sier Handegard.

– Vi formante ham om å kjøre mer aktsomt i fremtiden, legger han til.

– Fant ikke noen skade

Operasjonssentralen tok også kontakt med Vegtrafikksentralen for å be de om å undersøke Brattlitunnelen på E6.

– Vi sendte ut Mesta, og klokka 18.02 kunne de fortelle at de ikke hadde funnet noen skade, sier trafikkoperatør Anita Berglund ved Vegtrafikksentralen.