Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, skriver Malvik-Bladet.

Kvinnen har per i dag ikke omsorg for barnet, og er ikke varetektsfengslet, men politiet tar fortløpende vurderinger rundt dette.

Kripos koblet inn

Det var like før jul at politiet fikk en anmeldelse fra barnevernet på at en ung gutt i Malvik skulle ha blitt forgiftet av en omsorgsperson. Barnet hadde en alvorlig skade. Kort tid etter at politiet mottok anmeldelsen ble kvinnens bolig ransaket, og gutten flyttet til et midlertidig beredskapshjem.

Etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon sier til adressa.no at etterforskningen pågår for fullt.

- Vi har gjort avhør av en rekke omsorgspersoner, og vi har fått bistand av Kripos, politiet på Heimdal og i Malvik. Målet er å avdekke hva som har skjedd med barnet, sier Momyr.

Politiet ønsker ikke å si hva slags giftig stoff det skal dreie seg om, eller hva slags funn som ble gjort under ransakingen, men bekrefter at politiet venter på prøvesvar.

Kvinnen i 40-årene er siktet etter straffelovens paragraf 229, som gjelder legemsbeskadigelse, og paragraf 232, som blant annet omhandler forgiftning.

Kvinnens ektefelle har også hatt en skade, men Momyr sier dette ikke er en del av etterforskningen.

Forstår ikke siktelsen

Advokat Torfinn Svanem forsvarte kvinnen inntil nylig. Han sier til Malvik-Bladet at hans klient stiller seg helt uforstående til politiets siktelse, og  kvinnens barn har vært plaget med sykdom i lang tid uten at legene har klart å finne en klar medisinsk årsak.

- Barnevernet mener skadene er påført. Min klient sier hun har tatt seg av det syke barnet så langt det lar seg gjøre, sier Svanem.

Kvinnens nye forsvarer, Max Henrik Jespersen, sier til NRK at han ikke kjenner detaljene i saken.