Irriterte foreldre: Liv Bogen (som har elev ved Støren Ungdomsskole), Kjersti Storrøsæter, Eli Haugum og Gerd Jorun Lenes (alle med elever ved Budal oppvekstsenter) er irritert på AtB for at avtalen om skoleskyss har brutt sammen. Foto: Privat

«Gjennom drosjeeierne på Støren har vi fått melding om at det er stor sannsynlighet for at ditt barn ikke blir hentet av drosje i ettermiddag»

Denne meldingen tikket inn til foreldre i Budal fredag ettermiddag. Meldingen var sendt av skolen, Budal oppvekstsenter, som forklarte at rot mellom AtB og Sør-Trøndelag taxi var årsaken til at ungene ble stående uten planlagt skyss.

«Hvordan det blir fra mandagen av har vi ingen kunnskap om, men vi ber dere følge med på nyhetene», sto det videre.

Talentløst

Meldingen kom en halvtime før skoleslutt og minst 15 barn ble rammet av bruddet. Foreldre med barn på Budal oppvekstsenter raser mot AtB og krever svar på hva som skjedde.

- Vi er irritert og forbannet. Dette er talentløst av AtB, sier mor Eli Haugum til adressa.no.

Tor Holm, som er leder i Sør-Trøndelag taxi, forteller at selskapet i dag mottok et brev hvor AtB hevet kontrakten på skolekjøring fra og med mandag 24. februar. Det er fire dager siden. Ifølge Holm har Trøndertaxi tatt over kontrakten.

- Jeg sendte dette til de lokale sjåførene og oppfordret dem til å kjøre som vanlig likevel, men Sør-Trøndelag taxi kan ikke garantere for betalingen nå som kontrakten er oppsagt, sier han.

Han forteller at årsaken til at han ga beskjeden var at han ikke ønsket at barna i Budal skulle få problemer med å komme seg hjem.

- Men jeg kan forstå at sjåfører vegrer seg for å kjøre når de ikke vet om de får betalt, sier Holm.

AtB beklager

Plan- og driftssjef i AtB, Harald Storrønning bekrefter at kontrakten med Sør-Trøndelag taxi ble sagt opp. Han forteller at det kan ha oppstått uklarheter i overgangen til nytt selskap. Storrønning beklager overfor foreldrene at informasjonen ikke kom ut tidlig nok.

- Det er helt klart uheldig og skal ikke skje. Det beklager vi selvfølgelig, sier han.

Ifølge Storrønning vil sjåfører fra Trøndertaxi kjøre barna i Budalen fra mandag.

- Alt vil være i orden da.