- Det skjedde i løpet av brøkdelen av et sekund. Jeg rakk ikke å reagere, og hørte en lyd som at vedkubbe ble kløyvd i to, sier Rædergård.

Det var under bunkring av diesel i Tromsø at 26-åringen skulle fortøye fiskefartøyet «Mjosund».

Måtte stanse blødningen

- Jeg hoppet i land og satte fast enden på tauet, som gikk på tvers av båten. Den gled fremover, og på enden var det en løkke som tok tak i foten og klemte den mellom to pullerter.

Det første Rædergård tenkte på var at han måtte stanse blødningen. Han fikk raskt hjelp og fraktet med ambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø.

- Sy på foten

- Jeg kjente ingen smerte der og da, det kom første til gagns etter at jeg kom på sykehuset. Heldigvis hadde jeg mistet lite blod, og jeg sa til legen at han for Gud skyld måtte sy på foten. Han svarte at han skulle prøve.

Den var dessverre så ødelagt at det ikke var mulig. Foten var kappet rett av, 16 centimeter under kneet. Men Rædergård har ikke mistet motet helt.

Vil tilbake som fisker

- Nei, jeg tenkte at jeg skal tilbake til fiske så raskt som mulig. Det skal gå bra med protese, sier han.

Men han er forberedt på en lang rekonvalesens for å lære å gå med protese. 26-åringen er likevel overbevist om at han vil lykkes.

På sine ni år til sjøs har han aldri hatt alvorlige ulykker. Nå venter den uheldige fiskeren som er bosatt i Bjugn på at foreldrene kommer på besøk.