Adresseavisen har kartlagt alle drapene i Trøndelag de siste 30 årene. Verken politiet eller Kripos har statistikk tilgjengelig for samme periode. <strong>Kart og grafikk:</strong> Sjur Bakka, Helen Torgersen, Ørjan Aare Jørgensen.

Adressa.no har gjennom en undersøkelse forsøkt å finne ut hvordan det har gått med drapsdømte etter soning av dommen. 16 personer har svart på undersøkelsen. Fire nekter fremdeles for at de har begått drapet de er dømt for. Av de 12 som erkjenner drapet, svarer 11 at de angrer på det de gjorde.

- Har murt meg inne

– Jeg tenker på det hver dag. Jeg hadde et helt annet kontaktnett før drapet og dommen. Nå har jeg bare murt meg inne. Jeg vil dø i fred, sier en av de drapsdømte som svarte på undersøkelsen.

Flere av de drapsdømte, som har svart, sier det verste er å leve med å ha tatt et menneskeliv. Mange påpeker at de fremdeles tenker på hendelsen hele tiden.

Begår selvmord etter soning

Adressa.no har undersøkt hvordan det gikk med 62 drapsdømte etter soning. 17 av dem er ikke i live i dag. Et klart flertall døde i uvanlig ung alder.

Adressa.no har kontaktet pårørende til de drapsdømte, som ikke er i live lenger, for å finne ut hvorfor de døde. Vi kjenner dødsårsaken til 15 av de 17.

Seks begikk selvmord og tre døde av overdose eller langvarig alkoholmisbruk. De øvrige døde som følge av naturlige årsaker som kreft, hjerteinfarkt og andre sykdommer.

Les mer i dagens papirutgave av Adresseavisen.