Klokken 07.32 melder Vegtrafikksentralen at fylkesvei 714 mellom Gjølme og Frøya blir stengt for tyngre kjøretøy på grunn av vanskelige kjøreforhold.

Ved 10.40-tiden opplyser de at veien er åpent for ferdsel igjen.

SE WEBKAMERA: Slik ser det ut på veiene

Dårlig sikt

Blant de som kjørte på lakseveien mandag morgen var lensmann Per Christian Stokke ved Hitra lensmannskontor. Han kunne fortelle om svært vanskelige forhold.

- På store deler av veien har det kun vært ett kjørefelt som har vært åpent. Det er også veldig mye vind, og sikten er kun 10-20 meter, sa Stokke tidlig mandag morgen.

Han opplyste da at trafikken sneglet seg avgårde i 30 km/t. Langs veien var det også flere biler i grøfta.

- Det er nok tilfeldigheter som gjør at det ikke flere har endt i grøfta, sa Stokke.

Han er ikke i tvil om at det var korrekt å stenge lakseveien inntil forholdene bedret seg. Tunge kjøretøy ble holdt igjen på begge sider av lakseveien.

Stokke frykter at arbeidsdagen i dag kan dreie seg mye om trafikkhendelser.

Har du bilder fra lakseveien? Send til webred@adresseavisen.no.

Stor pågang

Operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt forteller om stor pågang til operasjonssentralen mandag morgen.

De fleste henvendelsene dreier seg om vær, vei og føre. Ifølge Berglund har han ikke mottatt meldinger om alvorlige hendelser i morgentrafikken. I første omgang var det forebyggende arbeid på lakseveien man nå konsentrerte seg om.

- Grunnen til at vi stenger veien er å forebygge ulykker. Slik som forholdene er der nå vil det fort bli slik at man kan få saksinger av semitrailere. Da kan man få ulykker med motgående kjøretøy eller stengte veier. Det ønsker vi å unngå, sa Berglund tidlig mandag morgen.

Det ble satt en politpatrulje på Orkanger-siden og en på Hitra-siden for å stoppe tyngre kjøretøy. Det ble også foretatt varsling hos alle lakseprodusentene på Hitra og Frøya.

Denne bussen kjørte av veien ved Spongdal mandag morgen. Det meldes om vanskelige kjøreforhold flere steder. Foto: Adressa.no-tipser
Slik ser det ut på E6 ved Hjerkinn, Grønnbakken, klokken 06.00 mandag morgen. Foto: Statens vegvesen