NTNU-studenten og noen venner var på dykketur til Ørland på lørdag. De sto ved Miks-kiosken på kaia da de oppdaget en førerløs båt som gikk i ring i Brekstad havn.

– Den hadde sakket litt av og var på vei imot en seilbåt. Jeg hoppet om bord i seilbåten fordi jeg ville forhindre kollisjon, forteller Stenerud Skeie.

Imens filmet kompisen hans hva som var i ferd med å skje (se video over).

Måtte hoppe unna

– Jeg tenkte å dytte unna båten når den kom, men så gikk den så fort at jeg bare måtte hoppe unna og opp i seilet. Jeg sto kanskje litt dårlig plassert, sier NTNU-studenten.

Han vurderte å hoppe over i båten mens den var i fart, men sier at den stoppet opp etter kollisjonen og sto stille da han gikk om bord og etter hvert fikk kontroll.

– Det gikk helt greit, det var litt spennende, sier Stenerud Skeie.

Sindre Abrahamsen sto på kaia og filmet det hele.

– Båten kjørte i sirkler lenge, men etter at den hadde krasjet i bryggen flere ganger, endret den bane. Så plutselig begynte den å kjøre sakte, og da tenkte vi at vi kanskje kunne klare å stoppe den, forteller Abrahamsen om episoden lørdag.

- Skadet i hender og føtter

Politiet fikk melding om hendelsen lørdag rett før klokken 13.

– Føreren hadde falt over bord, men kommet seg i land på egen hånd. Han hadde kuttskader i hender og føtter, trolig på grunn av propellen, sier operasjonsleder Erling Landrø ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen ble tatt med til Orkdal sjukehus.

– Det er ikke mistanke om promille. Det er opp til Fosen lensmannskontor å vurdere om saken skal etterforskes videre, sier Landrø.

Redningsskøyta Uni tok hånd om båten og fikk den opp på land.