Foto: Inger Sakshaug (grafikk)

Politiet jakter to gjerningsmenn som snakker norsk, uten aksent.

En eldre kvinnen ble ranet på et gårdsbruk på Søvasskjølen i Orkdal torsdag morgen. Kvinnen skal ha vært alene hjemme da ranet skjedde cirka klokken 09.45.

- Vi har få opplysninger om selve ranet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til adressa.no.

To maskerte gjerningsmenn skal ha tatt seg inn til kvinnen - og ranet henne med pistoler, ifølge en Twitter-melding fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Var bevisst

Den eldre kvinnen ble fraktet til Orkdal sjukehus for en legeundersøkelse og behandling etter det brutale ranet. Hun var da ved bevissthet.

- Det er uvisst hvilken form hun er i, men ingenting tyder på at hun er alvorlig skadd, sier Kimo.sier operasjonsleder Ebbe Kimo til adressa.no.

Kriminalteknikere saumfarte i formiddag åstedet i Orkdal. Like etter klokken 11.00 opplyste politiet i en pressemelding at alle tilgjenglige ressurser er satt på saken.

- Ran av en eldre kvinne er noe av det styggeste som kan skje. Saken har selvfølgelig høyeste prioritet, sier operasjonslederen.

Kvinnens sønn varslet om hendelsen. Hun utelukker ikke at det kan ha vært flere enn to personer med på ranet. Kvinnen skal ha forklart at hun ble truet med pistol, eller en pistollignende gjenstand.

Politijakt på ranerne

Store mannskaper deltar i jakten på ranerne. Det ble satt opp veisperringer flere steder, blant annet i Klettkrysset. Ifølge operasjonsleder Kimo er det gitt ordre om bevæpning.

Ved kvinnens gård er det ti-tolv polititjenestemenn på plass. En hundepatrulje deltar også i søk etter spor mens naboene spørres ut av politiet som nå ber om tips for å oppklare saken.

- Vi har mottatt en del tips fra publikum som har observert kjøretøy i det aktuelle tidsrommet. Vi vil sjekke disse opplysningene, men ønsker fortsatt flere opplysninger fra folk. Det kan blant annet være fra folk som kjørte langs E39 over Søvasskjølen mellom klokken åtte og ni i morges.

Så langt sitter ikke politiet på opplysninger om eventuelle kjøretøy som ranerne kan ha brukt.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Veien opp til gården er sperret av. Foto: Terje Svaan
Væpnet politi står i Klettkrysset. På stedet står en sivil politibil og en uniformert bil. To politifolk står der med våpen.
Politi og krimteknikere er på stedet. Dette er politiets innsatsleder Randi Fagerholt. Foto: Terje Svaan
Krimteknikere har ankommet stedet ved 12-tiden torsdag. Foto: Børge Sved