Både i Nord- og Sør-Trøndelag politidistrikt har det vært en ganske rolig påske med tanke på boliginnbrudd.

I Melhus fikk en familie huset endevendt, og sølvtøy var forsvunnet da de kom hjem onsdag ettermiddag. I Malvik var det et innbrudd og tyveri fra en leilighet natt til tirsdag, men der hadde politiet allerede siktet personer. I Trondheim var det en ung mann som fikk Ipaden sin stjålet fra leiligheten. Vinduet var knust natt til langfredag.

- Flinke naboer følger med

- Det er typisk at det er noen innbrudd i påsken, og vi er spent på om det blir en del meldinger mot slutten av høytiden når folk kommer hjem. Mitt inntrykk er at naboer er flinke til å ringe når de ser at ruter er knust eller at noe annet er mistenkelig, sier krimvaktleder Per-Einar Flatås ved Sentrum politistasjon.

Operasjonsleder Randi Fagerholt i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at de har fått meldinger om tre konkrete innbruddsåsteder i Kattem- og Heimdal-området langfredag.

- Innbruddene ses i sammenheng med MC-ulykken på Hestsjøen, opplyser Fagerholt.

To menn krasjet med en stein langfredag, og den ene stakk fra kameraten sin som ble liggende i veigrøfta. Mannen ble senere pågrepet og siktet for blant annet motorsykkel-tyveri.

- Vi har vitneobservasjoner, har snakket med folk, og har pågrepet én person i forbindelse med ulykken. Vi mener det er en link mellom trafikkulykken og innbruddsåstedene, sier Fagerholt.

Flere alarmer montert

I Nord-Trøndelag har det vært en ganske stille påske med tanke på innbrudd.

- Det har roet seg de siste årene, og folk er flinke til å informere naboer og be de om å ta inn posten. Det er nok også flere alarmer som er montert, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Før påsken gikk politiet ut og sa at innbyggerne burde tenke på hva de legger ut på sosiale medier.

- Har du en åpen profil på Facebook, bør du være forsiktig med å fortelle at du skal reise bort i påsken, sa politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon. Også vinningskriminelle følger med på sosiale medier. Før påske er det mange kjeltringer som sjekker ut hvor det kan være tryggest å begå innbrudd.

Krogstad tror også folk har blitt flinkere til å la det være på lys i boligen før de drar på påskeferie. Han frykter likevel at det kan bli noen innbruddsmeldinger på tampen av påsken.

- Det kommer inn flere meldinger om innbrudd enn vanlig på 1. og 2. påskedag. Da blir det oppsamlet innbrudd for hele påsken, sier han.