- Det var snakk om en lyngbrann med åpne flammer i et ulendt terreng. Vi sendte ut åtte mann til fots med vannbøtter og slukkeutstyr, sier Eivind Schjødt ved Brannvakta. Han legger til at det ikke er bebyggelse i nærheten, og at det ikke var noen fare for spredning.

Årsaken til brannen er ukjent.

Adressa.nos reporter på stedet fortalte 22.20 langfredag at brannvesenet fortsatt kun hadde pisker som redskap mot brannen. Mannskapene ventet imidlertid på en bonde som skulle ankomme med en traktor med vanntank. Brannvesenets utrykningsbiler kommer ikke til på stedet.

- Dette er ikke et typisk turterreng, men folk er jo stort sett overalt i disse påsketider, sier Schjødt.

Vaktleder brann Stig Lunde ved Trøndelag brann- og redningstjeneste fortalte klokka 23 at brannmannskapene jobbet med å dra 400 meter slange fra nærmeste brannbil til brannområdet.

- De fikk ikke til å slokke med såkalte vispere. Da trenger man vann. En bonde stilte opp med en møkkaspreder fylt med vann, men det er ikke sikkert det er nok. Den tar vel et par tusen liter, men man trenger ofte litt mer enn det i slike situasjoner. Da er det greit å ha brannbilene som tar en ti-tolv kubikkmeter vann, sier Lunde.

Brannvesenet meldte på Twitter klokken 20 at de rykket ut til Ålbu i Oppdal på grunn av melding om røykutvikling. Også operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt meldte om skogbrann i Oppdal.

- Det er vanskelig lende å få fram vann, skriver politiet på Twitter.

Det skal være et område på fire-fem mål som fortsatt ulmer, med spredte oppbluss av brann utover hele området. Brannmannskapene regner med å måtte holde vakt over området hele natt til påskeaften.

Lørdag morgen opplyser operasjonsleder Randi Fagerholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt at brannen skal være slokket.

Etter to timer, var brannen fortsatt ikke slukket. Foto: Ludvig Killingberg