Det er så langt meldt om bare fem grove tyverier fra leiligheter og villaer.

– Det ser ut til at folk har tatt sine forholdsregler og sikret boligene sine mot innbrudd før de reiste på påskeferie, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved krimvakta ved Sentrum politistasjon.

Det er anmeldt til sammen fem boliginnbrudd i Sør-Trøndelag politidistrikt, langt færre enn politiet hadde fryktet på forhånd; to i Melhus, ett i Selbu, ett i Orkdal og ett i Trondheim.

Endevendte villa

I Trondheim, nærmere bestemt i Skyåsveien, banet uvedkommende seg adgang til en villa. Beboerne var borte fra onsdag til andre påskedag. Politiet antar at innbruddet har skjedd påskeaften.

– Innbruddet ble meldt da eieren kom hjem andre påskedag. Huset var da endevendt, og beboerne mangler ennå full oversikt over hva som er stjålet. Det ble også begått en del skadeverk i forbindelse med innbruddet, opplyser Volden.

Stjal bil fra eiendommen

I forbindelse med innbruddet i Skyåsveien ble en bil stjålet fra eiendommen. Bilen er observert i Hommelvik. Politiet fikk tips fra folk som så den aktuelle bilen kjøre rundt i boligområder i Hommelvik.

– Bilen kan ha blitt brukt i forbindelse med vinningskriminalitet. Vi fikk melding fra publikum som syntes sjåføren og mulige passasjerer oppførte seg litt merkelig, sier førstebetjenten.

Bilen er ennå ikke stoppet eller funnet av politiet.

Ti sitter i varetekt

I løpet av påsken har politiet pågrepet flere vinningskriminelle, men samtlige er nå løslatt. Før påske ble til sammen ti personer i alderen 19 - 43 år siktet for omfattende vinningskriminalitet og varetektsfengslet. Politiet håper å få straffesakene mot dem pådømt i løpet av varetektsperioden, slik at de kan overføres til soning.

Seks i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag er det meldt om seks tyverier fra leiligheter og villaer fra fredagen før palmehelgen til og med i dag.

- Det er tre i Namsos, og ett i henholdsvis Verdal, Stjørdal og Steinkjer, sier politioverbetjent Sivert Rannem ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Er  dere fornøyd med det?

- Det er ikke mer enn vanlig, heldigvis. Men vi vil helst ikke ha noen. Innbrudd skaper utrygghet, og vi er glad det er lite av det, sier han.

Grunnen til at det er færre innbrudd og tyverier enn tidligere påsker er at folk er flinke til å informere naboer, og ber dem også ta inn posten. I tillegg er flere alarmer montert.