Endelig én kommune vil noen si, men det var bare en feil. Foto: Faksimile, Fosna-Folket

Det omstridte prosessen om kommunesammenslåing mellom Bjugn og Ørland har tatt en ny vending. I alle fall om vi skal tro kunngjøringen i lokalavisen Fosna-Folket i går. Der innkaller nemlig Ørland kommune Bjugn kommunestyret til møte førstkommende tirsdag i Statens Hus i Bjugn.

Ingen drøm for Astad

Vignetten rundt kunngjøringen er omslynget av Ørland kommune og kommunelogoen til Ørland. Det virker ved første øyekast som om ordfører Arnfinn Astad i Bjugn og Ørland, som altså i annonsen står oppført som ordfører for den nye storkommunen, endelig har fått viljen sin. Han ville jo som kjent at Bjugn skulle bli kommunesenter i en sammenslått kommune. Men at han også skulle bli ordfører i storkommunen, var i overkant av det bjugningene kunne håpe på.

– Er det en drøm som har gått i oppfyllelse, Astad?

– Nei, ikke som jeg vet. Kan ikke si det er en drøm, nei. Jeg er forøvrig på reise og har foreløpig ikke sett annonsen. Kanskje du heller skal spørre Fosna-Folket om det er redaktørens drøm, undrer Astad.

Venter heftig debatt på møte

–I herrens navn

– Er det et savn hos bjugningene som nå har meldt seg, Hallgeir Grøntvedt, fortsatt ordfører i Ørland?

– Nei, det vet jeg ikke helt, du får høre med bjugningene, ler Grøntvedt.

Han stusset selv over innkallingen til kommunestyret, og spesielt at hans navn ikke sto der, men rivalens.

–Jeg fikk forøvrig besøk fra noen i administrasjonen i Bjugn i går og spurte dem hva i herrens navn de holdt på med. Da fyrte de seg skikkelig opp. De sa de hadde satt Fosna-Folket på plass og krevde at dette måtte rettes opp øyeblikkelig. Bjugningene hadde også sendt kopi til alle i Bjugn og Ørland kommunestyrer med beskjed om at det var skjedd en feil.

Dermed puster Grøntvedt inntil videre lettet ut, og antyder langt på vei han vil vise storsinn overfor naboen.