- Sett pris på tohjulingene. Jo flere av dem, dess mindre blir køen, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Torsdag går startskuddet for årets «Sykle til jobben»-aksjon. Hovedmålet med aksjonen er at enda flere skal være aktiv på vei til jobb, og det kan føre til enda flere syklister i veibanen.

- Like mye rett til å bruke veibanen

NAF understreker i en pressemelding at syklister, mopedister og motorsyklister har like rett til å bruke veibanen som bilistene. Finværet har inntatt Trøndelag, og det har også tohjulingene gjort på veiene. Da må bilistene ta ansvar for tohjulingenes sikkerhet i trafikken.

- Dette er et ansvar bilførerne må ta på fullt alvor og følge godt med. Mopedistene, motorsyklistene og syklistene har et eget ansvar for å gjøre seg selv mest mulig synlig i trafikkbildet ved riktig plassering i kjørefeltet og ha utstyr med refleksdetaljer og farger, sier Engebretsen.

- Frisk opp kjøreferdighetene

NAF oppfordrer også motorsyklistene til å friske opp kjøreferdighetene etter vinterpausen.

- Vår anbefaling til mopedistene og motorsyklistene er å ta et oppfriskningskurs før sesongen starter, sier kommunikasjonsrådgiveren.