Mannen i 40-årene må i mai møte i Sør-Trøndelag tingrett, tiltalt for seksuell omgang ved misbruk av stilling.

Det angivelig overgrepet skal ha skjedd for nærmere åtte år siden. Mannen var ikke politiansatt på dette tidspunktet, men jobbet ved en behandlingsinstitusjon i Trøndelag. Den fornærmede var pasient ved institusjonen.

Nekter straffskyld

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, og mener dette ikke har skjedd, sier advokat Anniken Mellegaard Douglass, som forsvarer den tiltalte.

- Hvorfor har denne saken kommet opp nå, så mange år etter?

- Det er først nå saken er anmeldt, sier Mellegaard Douglass.

Adresseavisen har bedt om innsyn i personalsaken mot mannen, noe Sør-Trøndelag politidistrikt har avslått. I svaret på avisens klage over dette, går det frem at Trøndelag statsadvokatembeter tok ut tiltale mot mannen 15. januar, og at saken har vært etterforsket av Nord-Trøndelag politidistrikt. «Bakgrunnen for opprettelse av denne forvaltningssaken, som angår suspensjon av en av politidistriktets tjenestemenn, er en igangsatt straffesak», heter det i politidistriktets svar.

- Dette er en personalsak, og jeg har ingen kommentarer utover brevet til Adresseavisen, sier politimester Nils Kristian Moe.

Adresseavisen er kjent med at den tiltalte mannen ikke jobber som politimann.

Ble først henlagt

Forsvarer Mellegaard Douglass bekrefter at klienten er suspendert.

- Det stemmer at han ble suspendert da tiltalen mot ham ble tatt ut.

- Hva tenker din klient om tiltalen?

- Det er en belastning at det kommer slike påstander, sier forsvareren.

Mellegaard Douglass opplyser at straffesaken har vært flere runder hos både politi og statsadvokat, før det ble tatt ut tiltale.

- Først innstilte politiadvokaten på henleggelse da saken ble sendt til statsadvokaten. Der ble saken henlagt, men dette ble påklaget til Riksadvokaten, som beordret ny etterforskning. Politiet innstilte nok en gang på henleggelse, men da tok statsadvokaten ut tiltale, sier hun.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes bekrefter at det er tatt ut en tiltale, og at en sak er berammet i mai. Utover dette ønsker han ikke å kommentere straffesaken, da det er begjært at den skal gå for lukkede dører av hensyn til fornærmede.

Settepolitidistrikt

Nord-Trøndelag politidistrikt har etterforsket saken som settepolitidistrikt av habilitetsgrunner.

Jens Ove Hagen representerer den politiansatte i forbindelse med suspensjonen som ble besluttet i det lokale ansettelsesrådet i februar.

- Suspensjon er per definisjon en midlertidig ordning. Han er fritatt fra tjenesten, men bare inntil saken har funnet sin avslutning. Blir han frifunnet er det etter min oppfatning åpenbart at suspensjonen må oppheves. Han er tiltalt for noe som han bestemt erklærer seg uskyldig i, sier Hagen.