En rekke politipatruljer bevæpnet seg og rykket ut etter melding om knivstikking. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Klokken 03.45 mottok politiet i Sør-Trøndelag melding om pågående dødelig vold på en buss i Malvik. Det bekreftet operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Det er blant annet snakk om kniv, sa Kyllo til adressa.no.

Var du på bussen? Kan du fortelle noe om saken? Kontakt oss på telefon 07200 eller mail til webred@adresseavisen.no.

Kutt- og slagskader

Det har vært et slagsmål på bussen, og det er uklart hvilke gjenstander som er brukt som våpen.

Innsatsleder Roger Mogstad bekrefter klokken 05.30 til adressa.nos reporter på stedet at seks personer er skadd i forbindelse med slagsmålet.

Det er ingen som skal være alvorlig skadd, og politiet betegner skadene som lettere. St. Olavs Hospital opplyser imidlertid at en mann er moderat skadd og tilstanden er stabil.

- Denne personen fikk spark og slag mot hodet, og er inne til observasjon. Han er en av de siktede, og vil derfor bli sendt videre til politistasjonen når han er ferdig undersøkt, forteller stabssjef Torgeir Moholt i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Fem menn i alderen 20 til 25 år er mistenkt eller siktet for vold. Det befant seg 25 personer på bussen.

- Det er bare én mann som ble knivskadd og fikk et kutt i arma. Han ble sydd av en lege i sentralarresten, forklarer Moholt. De andre som ble pågrepet hadde kun spark- og slagskader.

Kniv observert i bussen

I all hovedsak er det de siktede og mistenkte som har fått skader ifølge Moholt. Det har vært et slagsmål mellom disse personene.

- Det var mange passasjerer og det var veldig trangt om bord i bussen. Noen utenforstående har nok fått et slag eller spark, sier Moholt.

I en pressemelding opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt at ingen personer er knivstukket, men at det er utøvd vold med slag og spark. Det bekreftes imidlertid at en kniv ble observert i bussen.

Det er ukjent om de involverte kjente hverandre og hva som var motivet for volden.

Jourhavende jurist Monica Grøtte Estenstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at det ikke er aktuelt å fremstille de fem mennene for varetektsfengsling i dag.

- Det rekker vi ikke. Mannen på sykehuset har status som mistenkt, mens de fire andre er siktet i saken, sier hun.

Grep inn i slagsmålet

Adressa.nos fotograf på stedet bekreftet at minst to personer ble påsatt håndjern og fraktet bort.

VITNER FORTELLER: - Det ble brukt balltre og kniv

Operatør Reidar Stokke ved politiets operasjonssentral opplyser at flere utenforstående skal ha grepet inn i slagsmålet.

I 04-tiden opplyste operasjonsleder Tore Kyllo at det foregikk førstehjelpsarbeid på stedet.

Bevæpnet seg

Politiet bevæpnet seg i forbindelse med aksjonen som skjedde mellom Hommelvik og Vikhammer, rett ved innkjøringen til Storsand camping. Det skal ha blitt brukt både kniv og slagvåpen. Politiet bevæpnet seg da de rykket ut.

- Takluka på bussen var åpen, så vi mistenker at eventuelle våpen kan ha blitt kastet ut av denne, sier Stokke.

Moholt opplyser klokken 09.00 at det foreløpig ikke er funnet noen kniv selv om man har søkt på utsiden av bussen.

- Det er tatt beslag i et balltre, sier han.

Slagsmålet skjedde på nattbuss nummer 38 til Stjørdal som opereres av Nettbuss. Bussen har videovervåkning, og materialet vil bli gitt til politiet.

- Sjåføren er fysisk uskadd, og har det etter forholdene bra. Vi har prosedyrer på hvordan ansatte blir tatt vare på etter en slik hendelse, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal ved AtB.

Skadde fraktet vekk

Ifølge adressa.nos reporter var det en rekke enheter fra politiet på stedet. Det var også flere ambulanser og legebil. Minst én person ble fraktet vekk på båre. Alle passasjerene ble tatt ut av bussen og ble ivaretatt av politi og helsepersonell.

Sør-Trøndelag politidistrikt kalte inn ekstra mannskaper og satte stab. Også patruljer fra Nord-Trøndelag politidistrikt bisto i arbeidet.

Seks av de mest sentrale vitnene ble tatt med inn for avhør, mens alle de andre ble avhørt på stedet, opplyser innsatsleder Roger Mogstad.

Krimteknikere kom etter hvert til stedet og undersøkte bussen. De sikret seg spor og bilder fra innsiden. En hundepatrulje undersøkte det avsperrrede jordet bak bussholdeplassen.

Veien ble stengt i over fem timer mens krimteknikere og hundepatrulje jobbet på stedet.

- Bussen vil bli transportert bort, og vil være tilgjengelig i tilfelle vi trenger å gjøre flere undersøkelser, opplyser stabssjef Torgeir Moholt.

Én person ble sendt til St.Olavs Hospital med moderate skader. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
Krimteknikere sikrer spor etter slagsmålet om bord i bussen. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
Hendelsen har skjedd på gamle E6 like ved Storsand camping.
Flere ungdommer befant seg på bussen der hendelsen utspant seg. Foto: Joakim Slettebak Wangen