Seks personer ble skadd i forbindelse med slagsmålet om bord på nattbussen til Malvik og Stjørdal. Fem personer er mistenkt eller siktet for vold. Det befant seg 25 personer på bussen.

- Sjåføren er tatt vare på. Han er fysisk uskadd, og har det etter forholdene bra, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal ved AtB.

Bussjåfør kjørt hjem

Hun opplyser at sjåføren ble avhørt på stedet av politiet. Han ble hjemkjørt av en annen bussjåfør som kom til stedet. Bussen hvor slagsmålet oppsto er beslaglagt av krimteknikere, og det ble sendt en ny buss for å hente passasjerene som ikke var skadd. Sjåføren tilhører busselskapet Nettbuss.

- Jeg har fått en statusrapport fra trafikkleder. Det finnes videoovervåkning om bord i alle bussenene, og dette materialet kan politiet få utlevert, forteller Opsal.

I hver buss er det ett eller flere kamera som dekker absolutt hele bussen.

Stabssjef Torgeir Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser til adressa.no at de er i dialog med busselskapet for å få ut videomaterialet.

Nattverter i Midtbyen

Operatørene har nattbussverter på holdeplassene i Midtbyen som hjelper til med å holde orden på køene og gir veiledning til kundene.

- De skal se til at alt går greit for seg. Men i utgangspunktet har vi ikke ekstra bemanning om bord i bussene når de kjører. Busselskapene har ansvar for sikkerheten til kundene, og de har lov til å nekte passasjerer å komme om bord dersom de ikke burde være med. Men det kan være vanskelig å se på forhånd hvilke kunder som ikke burde vært med, sier Opsal.

Hun forteller at det vil bli tatt en evaluering sammen med operatør om hvilke eventuelle grep man skal gjøre for å unngå lignende hendelser.

- Det er veldig tragisk for alle involverte når det oppstår en slik hendelse. Nattbussene vil gå som normalt i kveld, og den beslaglagte bussen vil bli erstattet av ny buss, sier Opsal.

- Sjelden hendelse

Både AtB og busselskapene som opererer bussene har gode beredskapsrutiner knyttet til ulykker og alvorlige hendelser. Det er også flere øvelser som tar for seg lignende scenario.

- Jeg kan ikke huske en såpass alvorlig hendelse som dette. Vi har hatt et slagsmål om bord i en nattbuss tidligere, og en kunde ble sparket i hodet. Det er heldigvis ikke ofte at noe slikt skjer, og vi håper selvsagt at vi unngår det i fremtiden, sier Opsal.

Gamle E6 ble stengt like etter hendelsen. Bussene som blir berørt gjør en omkjøring og snur på Torp slik at kundene ikke blir rammet.

Flere ungdommer befant seg på bussen der hendelsen utspant seg. Foto: Joakim Slettebak Wangen