Det var sent mandag kveld at det tok fyr i en garasje på Løkken verk i Meldal.

Tommy Lorvik, hans samboer og deres fem barn i alderen 6 måneder og opp mot 18 år, reddet seg ut av nabohuset som var truet av flammene.

Nabo banket på

Familiefaren Tommy Lorvik forteller at en nabo kom og banket på verandadøra rundt halv 12-tiden mandag kveld. De satt da og så film, og hadde ikke hørt eller sett antydning til røyk eller brann.

- Vi ringte brannvesenet med en gang, og kort tid etter tok det skikkelig fyr. Da var det bare å få ungene ut av huset, sier Lorvik.

Brannen spredte seg over til huset, og det er skader på utvendig vegg og store vannskader inne i huset.

Han vet ikke hva som kan ha forårsaket brannen.

Bor i campingvogn

Lorvik sier huset er ubeboelig, og at familien på syv foreløpig bor i deres campingvogn, som ikke befant seg på tomten da brannen startet.

Det var ingen biler i garasjen, men tre firehjulinger var blant det som gikk tapt for familien.

Lorvik forteller at de har det relativt greit, forholdene tatt i betraktning.

- Vi tenker å kjøre en tur til Sørlandet i morgen for å komme oss litt bort, sier han.

- Veldig spesielt

For fem dager siden ble også Lorviks nabohus totalskadd i en brann. Politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom de to hendelsene.

- I utgangspunkt gjør vi ikke det. Men vi må kartlegge litt rundt denne brannen, så må vi se opplysningene samlet. Det er to forskjellige eiere på husene som har brent. Men det er veldig spesielt på en så liten plass at det er to branner på fem dager, sier Fagerholt.

Vurderer krimteknikere

Så langt har ikke politiet klart å finne noen brannårsak i noen av brannene.

- Det er for tidlig å si, og det er ikke sikkert vi kommer til å finne brannårsaken heller. Men vi vurderer nå om vi skal be om bistand fra krimteknikere, sier Fagerholt.

Familien på syv berget seg ut før brannvesenet ankom stedet. Foto: Joakim Halvorsen