– Årets laksestart er som forventet. Det er litt labert, ikke kjempesprekt. Det skulle gjerne vært tatt enda flere laks, og de kunne vært større.

Det melder Torstein Rognes ved Gaula natursenter. Den største laksen som ble tatt det første døgnet med laksefiske i Gaula var på 12,5 kilo. Denne ble tatt i Gaulfosshølen med flue. Til sammen er det lagt inn ni fisk på laksebørsen, den minste er på 1,5 kilo.

Kongen mistet storlaksen

Laksebørsen for Namsen vassdraget har registrert 74 fisker siden oppstarten her i mai. I helga ble det tatt en sværing på 17,2. Ifølge Namdalsavisa kunne denne blitt kong Harald sin. Kongen har nemlig fisket i Bjøra fra onsdag til søndag, men mistet ruggen på litt over 17,2 kilo. Denne ble derimot tatt lenger oppe i elva. Så noen ble i alle fall fornøyd om ikke kongen ble det.

Jan Olav Tømmerås som oppdaterer laksebørsen for Namsen er passe fornøyd med helga.

– Vi har i alle fall vært heldige med været, men fiske er fiske. Ingen av fiskene har vært kjempestore, men det er tatt en del laks på rundt åtte kilo, sier Tømmerås.

Bedre enn ifjor

Heller ikke lengre sør, i Stjørdalsvassdraget, har det vært knallstart.

– Det ble tatt åtte laks første natta, det er ikke superbra. Men det ble bare tatt sju samme natt i fjor, så det er jo én mer, tross alt. Men jeg er litt skuffet over at vi ikke har tatt noe på eget vald ennå. Det er for lita vann i elva, ingen snø i fjellet og før høy temperatur, sier Aksel Hembre ved Hembre gård.

Den største fisken så langt i Orkla kom da det ble dratt en feit en på 16,3 kilo.

– Første døgnet ble det tatt rundt ti laks. Det er ikke så mange, men det er bra størrelse på noen av dem. Men de fleste fiskerne melder om mye napp, men at de ikke har fått laksene på land, sier Rune Krogdahl ved Orkla fellesforvaltning.

Ruggen på 16,3 ble tatt av Mats Johansen. Til sammen er det registrert seks laks etter helga på Orklas laksebørs.