Mannen i 20-årene ble i formiddag fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i hele perioden. Bakgrunnen er en voldsepisode som ble meldt til politiet i Oppdal i 15.30-tiden på lørdag.

- Det var den siktede selv som varslet politiet etter hendelsen. Han ringte inn. Mannen har i avhør erkjent å ha tatt kvelertak på fornærmede, men ikke drapsforsøk. Han er likevel siktet for drapsforsøk, og kan med skjellig grunn mistenkes for det, sier politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kjørte av veien

Vang opplyser videre at voldsepisoden i Oppdal skjedde utendørs. I fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett står det at siktede skal ha kjørt av veien med vilje før han tok kvelertak på kvinnen.

- Det er en relasjon mellom de to - kvinnen var ikke et tilfeldig offer, sier Vang.

Ringte 112

Etter hendelsen skal mannen ha ringt 112, ifølge fengslingskjennelsen. Da skal mannen ha sagt at «jeg skulle drepe henne, men vet ikke om hun er drept eller ikke». Under fengslingsmøtet opplyste mannen at uttalelsen skyldes språkproblemer.

Etterforsker videre

Lensmann Berit Trønsdal i Oppdal opplyste tidligere i dag at fornærmede og siktede ikke er i slekt.

- Vi vil nå konsentrere etterforskningen om å kartlegge forløpet til hendelsen. Derfor har vi behov for å kontrollere opplysninger som tilfaller mulige vitner i saken, og kan foreløpig ikke si så mye mer, sier politiadvokat Vang.

Den fornærmede kvinnen ble hentet i ambulanse etter volden, ifølge politiadvokaten. Avisa Opp skriver at kvinnen ble påført skader som gjorde at hun oppsøkte lege, men hun har ikke vært innlagt på sykehus. Både offer og gjerningsmann skal være av utenlandsk opprinnelse.

Lensmann Berit Trønsdal i Oppdal opplyser at en person er siktet for drapsforsøk i forbindelse med en voldssak fra helga. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen