Arbeidsulykken skjedde inne i produksjonslokalene til Nortura Malvik. Foto: Grafikk: Marit Bardal

En 32 år gammel mann er bekreftet omkommet i en arbeidsulykke ved Nortura i Malvik. Politiet rykket ut til arbeidsulykken etter å ha fått melding fra AMK-sentralen klokka 09.08.

- Han ble konstatert død på stedet av en lege som hadde blitt sendt ut av AMK-sentralen. Det er en ansatt som har omkommet etter å ha fått hodet i klem i produksjonslokalene, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Nortura sier i en pressemelding at ulykken skjedde i forbindelse med løfting av paller.

Ifølge operasjonssentralen i Sør-Trøndelag var mannen bosatt i Stjørdal kommune.

Krimteknikere på stedet

- Vi ble tidlig varslet om et arbeidsuhell hos Nortura. Da den første patruljen kom til stedet, fikk de bekreftet at det var et alvorlig arbeidsuhell som førte til at mannen døde, sier innsatsleder Håkon Jørgensen.

Like etter klokka 10 ankom kriminalteknikerne Nortura Malvik ifølge adressa.nos reporter på stedet. I samme tidsrom forlot luftambulansen stedet. Rundt halvannen time senere forlot kriminalteknikerne stedet.

Ingen andre involvert

Ingenting tyder på at noen andre var involvert i ulykken, skriver politiet i en pressemelding. Pårørende er kjent med dødsfallet og får bistand fra kommunens kriseteam.

- Kan du si noe om hvilket område i bedriften ulykken skjedde i?

- Jeg vet at det var i første etasje hvor de driver med slaktavfall, sier Jørgensen.

13 vitner

Lensmann May Hoås ved Malvik lensmannskontor opplyser til adressa.no at de foreløpig ikke vet mer om hendelsesforløpet, men at de har begynt avhørene av kolleger av den omkomne.

- Det er 13 vitner som skal ha vært til stede i samme produksjonslokale. Jeg har forstått det slik at de var direkte vitner til ulykken. To personer ble tidlig tatt med inn til avhør og sitter på lensmannskontoret nå, sier hun til adressa.no i 11.40-tida.

Mens kriminalteknikere fra Sentrum politistasjon og Arbeidstilsynet undersøkte ulykkesstedet, ble maskinene i lokalet stanset.

- Det er ukjent om dette er et område hvor det er påkrevd med verneutstyr, sier hun.

Allmøte på fabrikken

Mannen som omkom hadde jobbet på fabrikken i flere år. Samboeren jobber på samme sted, ifølge lensmann Hoås.

Familien er varslet om ulykken.

- Det er fem personer fra kriseteamet i Malvik, og to personer fra kriseteamet i Trondheim til stede, sier Hoås.

Hun opplyser at de ansatte ved Nortura Malvik ble samlet til et allmannamøte klokka 11.30, der også kriseteamet var til stede.

- Verste som kan skje

Fabrikksjef  Sondre Halseth ved Nortura forteller at ulykken har gått sterkt innpå hele selskapet.

- Nå går våre tanker til en god og lojal  kollega og medarbeider, og hans pårørende. Dette er en fryktelig tung dag, det aller verste som kan skje på en arbeidsplass, sier han.

Flagget ble heist på halv stang ved Nortura Malvik i dag. Foto: richard sagen
Den første patruljen som kom til stedet fikk bekreftet at det dreier seg om en dødsulykke, opplyser innsatsleder Håkon Jørgensen. Foto: Richard Sagen
En mann som jobber ved Nortura Malvik døde mandag morgen i en arbeidsulykke, opplyser politiet. Foto: Richard Sagen