Kunder hos Nettbuss får ekstrarabatt når de bestiller billetter med den nye mobilapplikasjonen.

- Med den nye appen sparer kundene både tid og penger, sier Ståle Nistov, administrerende direktør for Nettbuss Express, i en pressemelding.

Kan komme på flybuss

Dersom du bestiller billetter via appen kan du få prisavslag på Nettbuss sine rute mellom Trondheim og Ålesund. Lokalruter vil fremdeles ha AtB sine takster. Nettbuss opererer også en flybuss i Trondheim, men den vil ikke være aktuell for appen ennå.

- Flybussen har ikke vært tema ennå, men vi ser at stadig flere av våre kunder bruker mobilen. Jeg tror nok det vil være flere ruter og kanskje også flybussen som blir innbefattet i applikasjonen etter hvert, sier markedssjef Svein-Arne Wiik ved Nettbuss Express og Bus4You til adressa.no.

- Prisavslaget vil variere ut fra ruten. Vi har dynamisk prising. Men vi har mange kunder mellom Trondheim og Ålesund, og de vil nok være fornøyde, både med at det blir billigere og at det blir mer effektivt, sier han.

Mer mobil blant busskunder

Den nye appen gir også mulighet til gratis avbestillingsforsikring inntil 24 timer før avreise. Nettbuss har også sms-varsling ved trafikk-avvik og sporing hvor bussen din er til enhver tid.

- Vi ser at kundene trekker over på smarttelefoner, og vi gikk fra 21 prosent mobiltrafikk til nettbuss.no i 2012 til hele 36 prosent i fjor, sier Nistov.

Det finnes også andre fordeler med appen, blant annet bedre sikkerhet for sjåføren.

- Når mange bestiller digitalt på vår nye app blir det også mindre kontanter i bussene, noe som øker sikkerheten for sjåførene, sier Nistov.

Den nye appen er tilgjengelig for nedlastinger i App Store og Google Play.

- Vi forsøker alltid å utnytte den siste teknologien for å forbedre tilbudet til våre passasjerer, sier Ståle Nistov i Nettbuss. Foto: Alexander Hagstadius/Nettbuss
Mobilappen til Nettbuss gir deg prisavslag. Foto: skjermdump