Det var etter et besøk på Åpen dag på Styrsvollen gård i Oppdal, at familien fikk med seg den lille blindpassasjeren.

- Vi skulle egentlig videre til hytta, men jeg var så våt på føttene, at vi måtte dra innom huset for å skifte til noe tørt, før vi skulle dra videre. Da jeg gikk ut av bilen, hørte jeg et voldsomt skrik. Jeg tenkte først at vi hadde kjørt over katten på gården. Jeg la meg ned, men så ingenting under bilen. Så kom lyden en gang til, jeg kunne ikke skjønne hva det var, forteller Stine Aalmen Jonassen til adressa.no.

Det var Opp.no som omtalte saken først.

Satt fast

Mens hun gikk inn for å skifte klær, begynte mannen Rune Fossum og datteren Amalie (4) å undersøke hvor lyden kom fra.

- Jeg måtte skru av framhjulet på bilen for å finne ut hva det var. Bak hjulet, oppå drivakslingen, mellom noen stag, hadde en kattunge kilt fast hodet. Jeg så det var liv i den, men tenkte at den måtte ha knekt noen føtter eller klemt seg på noen måte, forteller Fossum.

Uskadd

Den eneste måten å få kattungen ut på, var å dytte den videre under bilen, slik at den kom seg fri midt under bilen. Til sin store forundring oppdaget Fossum at katten ikke hadde fått seg en skramme.

- Det er helt utrolig at kattungen ikke hadde knekt føtter, eller blitt klemt under bilen. Det gikk utrolig bra. Den var selvsagt redd, men i fin form, forteller Fossum.

Han anslår at det er rundt seks kilometer fra gården hvor katten krøp opp under bilen, og hjem til stedet hvor familien bor.

Kjørt hjem

Etter et kort opphold i familiens garasje, hvor kattungen sprang og gjemte seg etter kjøreturen, fikk familien kjørt den tilbake til gården den kom fra.

- Det var litt tungt for datteren vår å levere fra seg kattungen da vi kom tilbake, hun ville gjerne beholde den. Men det måtte bli sånn, vi har katt fra før, og den er ikke glad i nye katter. Så løsningen ble at hun skal få besøke kattungen på gården, forteller Fossum.

Han er glad for at de oppdaget kattungen før de kjørte til hytta.

- Da hadde det fort blitt 1,5 mil på grusvei. Det er ikke sikkert det hadde gått like bra. Vi er veldig glade for at det gikk som det gikk, sier Fossum.