- Den ble truffet i bakpart, og høyre lår var brukket. Vi kan ikke si om den døde momentant, sier leder av fallviltgruppa i Rennebu, Svein Erik Morseth.

Det var klokka 01.20 natt til onsdag 2. juli at en bilist kjørte på en elg på E6, cirka seks kilometer sør for Berkåk. Bilisten varslet politiet, men ingen i viltgruppa skal ha fått beskjed fra politiet da.

- Forbannet

For ifølge Morseth, varslet ikke politiet fallviltgruppa før klokka 07.48, altså over seks timer etter at politiet fikk telefon fra bilisten.

Det var dråpen som i dag førte til at fallviltgruppa anmeldte Sør-Trøndelag politidistrikt etter dyrevelferdsloven og forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst på grunn av rutinesvikt og mangelfull varsling til lokal fallviltmyndighet.

- Jeg blir forbannet. Vi prøver å være seriøse, og har døgnbemanning for å være raskt ute hvis det skjer noe sik at vi kan redusere lidelsen til dyret. Så klarer ikke politiet å varsle oss. Jeg er ikke veldig imponert, sier Morseth.

Morløs kalv sultet i hjel

Han forteller at det utover morgentimene i går kom flere meldinger om elgen i veikanten.

- Og klokka 07.48 ringte politiet oss. Vi spurte da om det ikke hadde kommet meldinger tidligere, og det ble bekreftet at det kom melding 01.20. Jeg snakket med politiet senere på dagen igjen, og fikk da forklart at det skjer mye på operasjonssentralen. Men jeg vil da tro at det ikke skjer så mye natt til onsdag i ferien, sier han.

I anmeldelsen refereres det også til flere andre tilfeller av mangelfull varsling. Blant annet en rådyrpåkjørsel i fjor sommer.

- Politiet ble varslet om rådyrpåkjørsel, og at en morløs kalv som var avhengig av morsmelk gikk igjen. Det fikk vi ikke beskjed om, og dermed sultet kalven i hjel. Det er helt unødvendig av politiet, og jeg håper det blir bedring etter anmeldelsen, sier lederen av viltgruppa.

Økonomisk verdi

I og med mangelfull varsling må også dyrene kasseres. Det igjen fører til manglende inntekter for fallviltgruppa.

- Vi har en avtale med Hognamat AS som vi leverer til. Mattilsynet godkjenner kjøttet, og kjøttverdien brukes til å dekke opp utgiftene Rennebu Utmarksråd har med fallviltgruppa. Ved elgpåkjørslene mistet vi snaue 6000 kroner fordi viltet ikke ble tatt hånd om på forsvarlig vis, sier han.

- Ingen kommentar

Leder for operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Roy Johnsen sier at de ikke vil kommentere saken så lenge det er levert anmeldelse, og saken er under etterforskning.