En to år gammel jente ble fredag formiddag sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim etter å ha blitt bitt av en hund i Dragsten i Selbu. Jenta døde natt til lørdag av skadene.

Nå har moren til den to år gamle jenta fortalt om hendelsen til VG. Hun forteller til avisen at familien har mottatt flere ubehagelige henvendelser fra fremmede som legger skylden på familien, og at hun derfor ønsker å fortelle familiens versjon av det som skjedde.

Hendelsen skjedde da barna var ute for å leke. Åtteåringen har så gått bort til innhegingen for å gi hundene vann. Toåringen skal da ha fulgt etter, og tok seg usett inn i innhegningen. Der falt hun, og en av hundene skal da ha bitt toåringen i halsen.

- De skrek på meg, og jeg kom ut. Jeg løp til for å ta hjertekompresjoner på barnet mitt, mens den andre datteren min på åtte ringte etter ambulanse, sier moren til avisen.

Sterkt preget

Både familien, og hele bygda, er sterkt preget av hendelsen. Ordfører i Selbu, Inga Johanne Balstad, fortalte tidligere i dag til adressa.no at man nå sørger for å ta vare på de som er rammet.

- Først og fremst er det tragisk for familien og grenda Dragsten. Det er utrolig trist. Det psykososiale kriseteamet som kom på stedet i går vil følge opp de som har behov idag, sa Balstad.

Lensmann Morten Kulseth i Selbu opplyser at etterforskningen vil foretas i det tempoet som er naturlig. Nå er man opptatt av å gi den sterkt rammede familien den roen som er nødvendig.

- En familie er sterkt rammet, og de må være mest mulig i fred foreløpig. Det som har skjedd, har skjedd, og selv om vi skal finne ut hva som har skjedd, har det ingen hast med avhørene, sier Kulseth.

Høy sikkerhet

Morten forteller til VG at de alltid har hatt høy sikkerhet rundt hundene, og at innhegningene er laget helt etter forskriftene.

- Vi har alltid prioritert sikkerheten høyt. Vi har strøm i gjerdet inn til hundene, og det er gjerdet inn overalt, sier hun.

Foreldrene er sterkt preget etter hendelsen, og kjenner på skyldfølelsen.

- Vi har skyldfølelse. Det er så forferdelig. Hadde hun blitt bitt i en arm eller et bein, hadde aldri utfallet blitt slik. Men hun ble bitt i halsen. En stor hund og ei lita jente. Det gikk ikke bra, sier moren til VG.