Flyger Arne Utby landet luftambulansen på Langfjellet der familien hadde blitt truffet av lynet.

- Vi landet like ved pasientene. Vi møtte to skadde og to uskadde. De var livredde. Det regnet og de var våte og kalde. De var nok glad for å komme ned, forteller Utby til adressa.no.

Han landet fem minutter etter at Sea King-helikopteret var på plass.

- De tok med seg tre personer. Vi tok med den hardest skadde. Vi hadde veldig godt samarbeid med Sea King-mannskapet, forteller Utby til adressa.no.

- Lynnedslag like ved

Flygeren forteller de brukte kortest mulig tid på fjellet på grunn av været.

- Vi var ikke interessert i å være der lenger enn nødvendig på grunn på grunn av fare for lynnedslag. Vi var på bakken i fem minutter. Heldigvis hadde det verste gitt seg, men det lynet like bortenfor oss, sier flygeren.

Han observerte ingen andre turgåere en de fire oppe på fjellet.

Helt svart

Korpsleder Rune Fossum ved Oppdal Røde Kors Hjelpekorps rykket ut med ni personer og to ATV-er. På vei innover mot Langvatnet og Jøldalshytta kunne de tydelig se at det var dårlig vær.

- Det var helt svart inni der, og vi regnet med at det var tordenvær. Men etter hvert som vi nærmet oss ble det lysere, og vi skjønte at helikoptrene kunne lande. Vi fikk beskjed om at familien var hentet ut. Det var bra at det var flyvær akkurat da, fordi vi ville brukt en del tid på å komme oss inn til familien, sier han.