Politiet ble varslet om arbeidsulykken i Rennebu klokken 14.45 torsdag i forrige uke. Den 28 år gamle mannen, som er ansatt på Byggmakker, ble fløyet til St. Olavs Hospital med det som betegnes som alvorlige hodeskader.

Mandag formiddag opplyser St. Olavs Hospital at mannen fortsatt ligger på intensivavdelignen med alvorlige skader. Tilstanden hans er stabil, og situasjonen var uforandret tirsdag.

- Kan ha vært overvekt

- Det var ingen vitner til hendelsen. Et vitne kom løpende til da vedkommende så trucken ligge veltet, sier politibetjent Geir Stenkløv i Oppdal lensmannskontor.

Ulykken skjedde utenfor Byggmakker, og Arbeidstilsynet rykket ut og utarbeider en egen rapport.

- Det var også krimteknikere på stedet. I en midlertidig rapport skriver de at trucken kan ha veltet fordi det ble overvekt på den ene gaffelen.

Løftet ett tonn

Ifølge Stenkløv har trucken en løfteevne på 1500 kilo, men skal ikke ha løftet mer enn 1000 kilo da ulykken skjedde. Han understreker at konklusjonen fra krimteknikerne ikke er endelig.

Det er ikke gjennomført avhør etter ulykken. Mannens pårørende ble varslet på dagen, og kriseteamet i Rennebu kommune ble satt i beredskap.