Det er flere adressa.no-lesere som har kommet med sine synspunkt på hva som har skjedd i skråningen langs E6 ved Kvål i Melhus. Foreløpig har ingen funnet endelige bevis på hvem som står bak, men det mangler ikke på ideer.

Jimmy Hoffas grav?

«Sikkert Hoftun og styret som har vært på leting etter et stort nok hull å grave seg ned i», foreslår Charlotte Wold på adressa.nos Facebook-side.

En annen leser, Jon Bergli Bang, har mer konspiratoriske tilbøyeligheter og skriver: «Det kan være spor etter amerikansk etterretning som har tatt stikkprøver for å se om Jimmy Hoffa ligger begravd der?».

Flere har blitt inspirert av «Ringenes herre», og mistenker at hobbitter kan stå bak de små hullene, mens Kristian_t skriver i debattfeltet at det må være zombier, og at det bare er «å lade hagla og finne frem motorsaga».

Samme hull for 20 år siden

Martin Hansen tror det kan være «bergensere på jakt etter livets opprinnelse», mens andre foreslår små grønne menn, aliens og utenomjordiske.

Av de mer realistiske forslagene er det spesielt vånd (jordrotte) som går igjen. Det er en gnager som er på størrelse med en rotte. Enkelte mener det også kan være grevling eller muldvarp.

Debattant Terje H. Hansen forteller at han har sett lignende hull på samme sted: «Jeg har tidligere sett små fugler (kanskje svaler, ja) lage de samme hullene ved Kvål. Tipper det er nøyaktig samme sted. Men det er kanskje 20 år siden sist jeg så dem da jeg kjørte på E6».

Morgan Nordrum tror det kan være noen mindre dyr som har vært på ferde: «Edderkopper lager også slike små tuer. Så mange av de når vi leide torpet i Sverige. Og de er store og ekle edderkopper».

Monica Holøyen vet ikke svaret, men foreslår at det settes opp et viltkamera, slik at man slipper å grave etter løsningen.