- I går gikk forbruket ned, så nå ser det brukbart ut, sier Harald Salbuvik i kommunens driftsavdeling til adressa.no onsdag morgen.

Salbuvik sier de opplevde at forbruket gikk ned i går, trolig etter at kommunen gikk ut med beskjeden til avisen Fosna-Folket.

- Vi produserer så mye som de bruker nå, men oppfordrer fremdeles folk til å bruke med måte en stund til, sier Salbuvik.

Kunne vært uten vann

Dermed slipper Åfjord-innbyggerne å stå uten vann til helgen, slik det først ble rapportert om.

«Slik det ser ut nå, blir innbyggerne stående uten vann fra fredag. Situasjonen er utvilsomt prekær. Hvis forbruket fortsetter som nå, går det rett og slett tomt for vann», skrev Fosna-Folket som først omtalte saken.

Det høye vannforbruket førte til at flere av kommunens abonnenter stod uten vann eller har dårlig vanntrykk. Dette kunne fått følger for kommunens leveringssikkerhet hvis ikke forbruket ble redusert raskt.

- Holdes i balanse

- Det har vært en varm og tørr sommer, og det ble vanningsforbud 10. juli, sa Salbuvik til adressa.no i går.

I løpet av det siste døgnet (21.-22. juli) er det blitt brukt 120 kubikkmeter vann mer enn produksjonen i kommunen, viser tall fra vannbassenget på Melan. Slik situasjonen var tirsdag morgen, tydet mye på at innbyggerne i store deler av kommunen ville bli uten vann fra førstkommende fredag.

- Siden Fosna-Folket skrev om saken, har forbruket gått ned. Hvis folk bruker vann med måte, vil vi greie å holde dette i balanse. Men hvis vi får et forbruk slik det vi har hatt i det siste, kan vi få problemer.

- Bruk med måte

Salbuvik sier at vanningsforbudet gjelder helt frem til det blir regn.

- Det er mange hytteeiere i Åfjord, og innbyggerne vil ikke at plenene skal bli brune. Vi oppfordrer folk til å bruke vann med måte

Områdene som er utsatt inkluderer Årnes, Barøya, Skråfjorden, Ratvika, Lauvøya og Kroken.

Innbyggere og hytteeiere i Åfjord blir bedt om å bruke vann med måte. Foto: Stein Slettebak Wangen
Åfjord har opplevd mange dager med temperaturer over 30 grader. Vannstanden i Stordalselva bærer vitne om lite vann i kommunen. Foto: Stein Slettebak Wangen