Grunnet konkrete terrortrusler mot Norge, som PST opplyste om torsdag formiddag, har Jernbaneverket fått flere henvendelser fra skremte beboere som i natt bråvåknet av et voldsomt bråk fra toglinjen mellom Ranheim og Midtsandan i Malvik.

- Jeg tenkte faktisk terror i noen sekunder før jeg våknet og skjønte hvor lyden kom fra, sier en beboer i Åslyveien på Hundhammeren.

Intens og hamrende lyd

Fra midnatt og frem til klokken seks fredag morgen, jobbet Jernbaneverket med en såkalt pakkemaskin på jernbanesporet på Trønderbanen.

- Lyden var høy, hamrende og intens, og minnet om et dataspill. Jeg lurte på om det kunne være et fly med trøbbel, sier beboeren i Åslyveien, som bor cirka 70 meter fra toglinjen.

Hun reagerer på Jernbaneverkets timing med tanke på terrortruslene som PST samme dag gikk ut å varslet om. I tillegg synes hun ikke det ble varslet godt nok på forhånd.

- Jeg tenkte med en gang at de burde hatt et slags system med SMS-varsling når sånn type arbeid utføres midt på natta. Det kan skremme de som er litt nervøse av seg, sier beboeren.

Hun ble holdt våken i 45 minutter etter at hun bråvåknet av det intense bråket klokken to i natt.

- Skjønner at folk kan bli skremt

Kjell Bakken, pressevakt i Jernbaneverket, bekrefter at det er mottatt flere henvendelser fra beboere i området mellom Ranheim og Midtsandan.

- Jeg skjønner at folk kan ha blitt skremt av bråket nå i disse dager, sier han.

Høye temperaturer har medført store spenninger, noe som har utløst et behov for å stabilisere sporet. Arbeidet er derfor absolutt nødvendig, og kan ikke gjøres på dagtid på grunn av varmen i sporet.

- Det bråker en del, og arbeidet i natt ble mer intensivt og varte lengre enn det som var planlagt på grunn av varmen, sier Bakken.

Var annonsert

Bakken forteller at arbeidet ble annonsert og varslet på forhånd, blant annet i Adresseavisen. Det ble likevel ikke lagt ut på Jernbaneverkets nettsider. Det tar han selvkritikk for.

- Vi skulle gitt bedre informasjon, og skrevet om det på våre nettsider. Det er nå lagt ut en melding om dette med oversikt over videre arbeid på, sier han, og legger til at samme arbeid vil etter hvert bli gjort på Rørosbanen.