Adresseavisen har de siste dagene mottatt flere tips fra bekymrede bilister som har kjørt ved grenseovergangen til Sverige fra Meråker uten å ha sett synlig politi.

- Jeg synes politiet i Trøndelag snakker mot seg selv, sier Rolf Ivar Carlsen fra Flatåsen, som lørdag kjørte over grensen til Storlien uten å ha sett snurten av verken politi eller tollere.

- Skaper frykt

Carlsen, som kjørte over grensen lørdag morgen, reagerer på politiets uttalelser om at riksgrensene skal kontrolleres strengt etter at det torsdag ble gjort kjent at mulige terrorhandlinger er planlagt mot Norge.

- Hele veien opp til Storlien hørte jeg stadig flere advarsler og informasjon om terror-situasjonen på radioen. Når det er så mye snakk om det, og politiet i Trøndelag ikke gjør det som er sagt de skal gjøre, så skaper det frykt.

Operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt, sier det er patruljer både ved riksvei 72 og E14.

- Det er ingen endringer, og vi drifter de ordrene vi har fått fra Politidirektoratet. Vi har politi der som ikke er synlig også, for å si det sånn, sier han.

Mye trafikk

Carlsen forteller at det var mye trafikk over grensen lørdag morgen, og reagerer spesielt sterkt på at ingen biler ble stoppet.

- Det er greit at det er sivilt politi, men ingen av bilene ble kontrollert. Hvem som helst kan komme seg inn i landet. På Værnes er det bevæpnet politi som patruljerer. Her er det ingen, sier han, og legger til at Storlien er en trafikkåre med generelt mye ferdsel.

- Ingen grunn til bekymring

Reinsborg sier det ikke er grunn til bekymring selv om politiet ikke er synlig.

- Det er ikke sånn at alle blir kontrollert, men grensen blir overvåket, sier operasjonslederen.

Torsdag kveld var Adresseavisen ved riksgrensen på E14 mellom Teveldalen og Storlien. Det var da synlig politi på stedet.

- Vi har to patruljer her til enhver tid, sa politiførstebetjent Karl Småland.