Siden klokken seks søndag ettermiddag, har brannvesenet i Sør-Trøndelag kjørt fra den ene brannen til den andre i Orkdal-området.

Alle brannene som ble forårsaket av uværet i Orkdal, er nå under kontroll, ifølge Frank Hansen i 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Vakthavende meteorolog Jørgen Grønneberg ved Meteorologisk insitutt sier at det har vært kraftig torden flere steder i trøndelagsfylkene søndag kveld.

- De kraftigste tordenbygene var rundt Orkdal og sør for Steinkjer, sier Grønneberg.

Også opp mot fylkesgrensa til Nordland og øst for Ørland var det tordenbyger søndag kveld.

Skogbrann

På Twitter meldte 110-sentralen i Sør-Trøndelag om en skog- og gressbrann i Blokkum på Svorkmo i 17.30-tiden.

Omfanget var ifølge vaktleder Arne Lien, ganske stort, og det var ikke kontroll på brannen. Mannskaper fra både Orkdal, Meldal og Skaun jobbet på stedet.

Kraftig regn i området slukket etter hvert brannen.

Så flere lynnedslag

To timer etter fikk brannvesenet melding om en husbrann ved Jordhusmoen på Løkken Verk.

To personer kom seg ut av huset. Beboerne skal ha forklart politiet at det var flere lynnedslag i området i forkant av brannen.

Slo ned i tre

Kort tid etter mottok brannvesenet melding om nok en gress- og skogbrann. Denne gangen i området Vormstad mellom Fannrem og Svorkmo.

- Lynet slo ned og det begynte å brenne i et tre, sier Hansen.

Strømløse

Omkring samme tidspunkt ble det meldt om en brann i en trafostasjon i Svorkmo. Flere husstander ble strømløse etter hendelsen.

Skogbrann i Verdal

Også i Nord-Trøndelag ble det meldt om en skogbrann i 16.00-tiden. Bratt og ulendt terreng gjorde at et helikopter ble rekvirert for å frakte utstyr til brannområdet. Klokken 21.30 meldte brennvesenet om kontroll på stedet. Seks menn driver slukningsarbeid utover kvelden.

Ifølge Arvid Nordstrand i 110-sentralen i Nord-Trøndelag, ble det meldt om mye lynnedslag i området da brannen startet.